poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1473 .



nestiinta
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [iluzionista ]

2005-04-25  |     | 



Stiai ca unica iesire din intuneric e ceata? Ca oriunde te-ai afla exista o poarta in fata ta? Ca orice ti-ai dori nu-ti aduce multumire decat daca in prealabil l-ai pierdut… in somn? Nici eu. E doar o presupunere.
Sa presupunem ca apa curge in sens invers si ca muntii se inalta in interiorul pamantului. N-ar fi greu, din moment ce ti-ai dorit asta de cand aveai trei ani, trei luni si trei zile. Te dai de trei ori peste cap si te lovesti de scaunul de la birou. Nu esti cam mare pentru rostogoliri ambulante?
Pst! Ce faci cand soarele iti arde priviri ucigatoare prin cerul innorat? Nu e imposibil. Imagineaza-ti ca norii sunt in spatele soarelui si soarele in spatele lunii si luna in spatele blocului. Deschizi fereastra si ceri sa se faca lumina. Dai luna la o parte si soarele te orbeste. Iar intuneric… dupa o ora de somn, vezi totul in ceata. Pana la urma am avut dreptate.
Sa presupunem ca exista o usa in fata ta dar nu ai cheia. Ai pierdut-o. E o cheie aurie, de marime obisnuita, fara particularitati. Atata doar ca e unica. Ai primit-o odata cu un lacat incrustat in safire. Cine nu si l-ar dori? Da… e doar un vis, nu exista asa ceva. Si totusi, usa e in fata ta. Daca exista usa, exista si cheia. Daca exista o cheie, exista gaura aferenta. Dar in camera e intuneric. Hm… era un perete! Daca esti intr-o camera inseamna ca exista o usa. Si usa are cheie, tot ea are o gaura. Dar nu vezi gaura, pentru ca in camera e intuneric. Unde esti?
_________________

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!