poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 788 .



Așteptăm să ne spuneți și nouă care a fost răspunsul Președintelui Traian Băsescu la mesajul D-vs.
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2009-12-02  |     | 



Domnului Traian Băsescu, Președintele ROMÂNIEI

Doamne ajută!
Bună ziua,

Stimat Domn,
Prin prezenta vă aduc la cunoștință mesajul monahului Filotheu Bălan, secretar al Mănăstirii Petru Vodă, legat de problema cererii de organizare a unui plebiscit național, un referendum constuțitonal care să consulte voința națiunii române in privința adoptării actelor biometrice cu cip.

Având in vedere faptul, că cererea societății civile este inregistrată la Președinția României din septembrie 2009, vă cer să aveți amabilitatea de a da un răspuns acestui milion de români care se pronunță in acest sens, semnaturile lor fiind deținute de Parintele Justin Pârvu.

Față de cele prezentate mai jos, vă rog să inaintați un răspuns public către subsemnatul și către români.

Urban I. Iulian
Senator de Ilfov
Vicepreședinte al Comisiei Juridice din Senatul României
Grupul Parlamentar al PDL din Senat

---------- Forwarded message ----------
From: Petru Vodă
Date: 2009/11/25
Subject: Referendum în privința actelor electronice
To: [email protected]


Domnule Senator de Ilfov Iulian Urban,


Întrucît faceți parte din partidul politic care susține candidatura domnului Traian Băsescu, actualul președinte în funcție, la un nou mandat, și întrucît în ultimul an de zile v-ați evidențiat prin luarea în serios a tuturor atribuțiilor și responsabilităților parlamentare și politice, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru.

În urma apelului starețului mănăstirii noastre, Părintele Arhimandrit Iustin Pîrvu, din data de 14 Ianuarie, către creștinii ortodocși din România de a se împotrivi actelor de identitate electronice, s-a născut o dezbatere foarte vie în toate mediile împotriva acestor aparente cuceriri tehnologice care amenință să transforme întreaga societate românească cel puțin într-o victimă sigură a unor interese politice, întorcîndu-ne la starea de fapt de dinainte de 22 Decembrie 1989.

Probabil din pricina lipsei de informare, atît parlamentarii, cît și președintele, au promulgat cîteva măsuri reprobabile propuse de fostul guvern Tăriceanu, între care OUG 184/2008 și OUG 207/2008. O alta, referitoare la permisele auto, a rămas ca ordin al ministerului de interne, valabil din Noiembrie 2008, fără să treacă prin parlament, deși cadrul legal pe care se întemeiază (directiva 126/2006 a Parlamentului European) recomandă existența unui cip electronic în permisele auto. Toate aceste măsuri au darul de a transforma oricînd România într-un stat polițienesc cu mult mai periculos decît cel ceaușist.

După promulgarea OUG/184 privitoare la cărțile de identitate, care transformă fiecare cetățean român în obiect controlabil aflat la discreția oricărei puteri politice, singura șansă ce ne-a rămas - șansă despre care am vorbit public pe data de 2 Aprilie a.c. la masa rotundă organizată de Camera Deputaților - a rămas organizarea unui referendum.

Acest demers s-a transformat într-o acțiune de strîngere de semnături la nivelul întregii țări, acțiune susținută de simpli cetățeni, din inițiativa lor proprie, sprijiniți de o serie de conferințe publice pe care le-au organizat, conferințe la care au participat juriști, medici, electroniști, specialiști în biometrie și reprezentanți ai mănăstirii noastre. Semnăturile adunate din propria inițiativă în întreaga țară pentru această acțiune au fost în număr de aproape 1.000.000 (un milion).

În data de 17 Septembrie am depus, sub numărul 18.720, o petiție la instituția Președenției României, în care ceream organizarea, odată cu alegerile prezidențiale, a unui referendum popular în privința actelor electronice. La această petiție ni s-a răspuns prin adresa DRA2/19976/29.09.2009 cu următoarele cuvinte "am primit și analizăm solicitarea dumneavoastră", însă de atunci nu am mai primit nimic.

Întrucît contextul politic actual dovedește încă o dată nevoia actualului președinte de a primi sprijinul poporului, vă rugăm să ne sprijiniți în obținerea unui răspuns clar, categoric în privința acestui demers atît de dorit de popor și întărit prin atîtea sute de mii de semnături. Dorința noastră ar fi ca, domnul Traian Băsescu, președintele în funcție al țării, să aleagă o cale din două pe care le vedem posibile în această clipă. Prima ar fi ca, uzînd de puterea pe care o are de a da decrete și de a modifica legi, să abroge măsurile legislative amintite mai sus și să promulge textul legislativ pe care vi-l atașăm, explicînd public decizia luată. A doua variantă ar fi ca pe data de 6 Decembrie a.c. Președenția României să organizeze, simultan cu al doilea tur de scrutin, încă un Referendum, privitor la prezența actelor electronice în România,
Referendum pe care să-l susțină tot la fel de intens, prin mijloacele specifice, ca și pe cel din data de 22 Noiembrie.

În nădejdea că alegerile din 6 Decembrie, ziua de prăznuire a Sfîntului Nicolae, ne vor aduce un președinte după voia lui Dumnezeu, drept, cinstit, iubitor de adevăr și de libertate, dar și bun și milostiv, ne rugăm pentru împlinirea voii Sale.


Așteptăm răspunsul domniei voastre.
Cu respect,
monahul Filotheu Bălan
secretar al Mănăstirii Petru Vodă


DECRET PREZIDENÞIAL

pentru modificarea si completarea unor acte normative care reglementează eliberarea actelor de identitate

Art. 1. Se interzice folosirea circuitelor integrate de tip smartcard cât și a oricărui tip de circuite electronice de identificare de la distanță în actele de identitate ale cetățenilor români (cărți de identitate, pașapoarte, permise auto, carduri bancare, etc). Orice alte prevederi, contrare acestui articol, se abrogă.

Art.2. Datele care urmau să fie înscrise în aceste circuite vor fi trecute în celelalte elemente de înscriere securizată a datelor, din actul de identitate.

Art.3. Începând cu data prezentei legi actul de identitate a populației revine la denumirea de Carte de Identitate.

Art.4. Prevederile Ordonanței Guvernului nr. 69/2002 privind regimul juridic al cărții electronice de identitate aprobate prin Legea nr. 285 din 26/06/2003, cu modificările și completările ulterioare ca și Normele Metodologice de aplicare a ei se modifică corespunzător. Se modifică corespunzător și prevederile OUG 207/2008, precum și orice altă măsură legală care menționează folosirea acestor circuite sau întăresc alte măsuri legale românești sau europene cu privire la prezența circuitelor electronice în actele de identitate românești.

PRESEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BÃSESCU

Reclamati abuzurile la adresa [email protected] sau la adresa Senatorului : [email protected]

Sursa: Senatorul Urban cere Presedintiei sa se pronunte in privinta referendumului national in privinta actelor biometrice cu cip; 1 milion de romani sunt impotriva acestora !

Alte adrese utile (presedinte si consilierii acestuia): [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

La fel, puteti scrie pe urmatorul forum aflat pe site-ul de campanie al presedintelui: http://referendum-pentru.basescu.ro/

Vesi si:
Revista Atitudini: Scrisoarea de raspuns a Presedintelui la solicitarea de a organiza REFERENDUM
Apologeticum: SENATORUL IULIAN URBAN se adreseaza presedintelui Traian Basescu in privinta Referendumului pentru actele electronice
Victor Roncea: O NOUA VICTORIE a societatii civile crestine: Comitetul Economic si Social European, organism UE, recomanda reevaluarea legislatiei actelor biometrice
Publicat de Vestitorul Ortodox

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!