poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1334 .



În căutarea iubirii pierdute
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Filia ]

2010-07-05  |     | 



Cu toate că este cel mai banalizat, uzitat și de la sine înțeles cuvânt, voi stărui să prezint sensul iubirii, nu al termenului „iubire”, ci al înțelesului acestui termen.
Iubirea e ceea ce cântă trubadurii, ceea ce năzuiesc perpetuum
poeții, ceea ce avem nevoie în momentele sufocante de gol interior. Pentru cei așezați la casele lor, nu este altceva decât un simptom, o înclinație spre nebunie. Dar ce aceștia nu cunosc este că iubirea e o eliberare de moarte, un triumf al vieții, chiar dacă poate duce până la atingerea limitei paroxiste cu care se simte viața. Iubirea nu e orbire, ci e îmbătare cu elixirul miraculos, ce ,pentru toți nebunii care-l doresc mai presus de orice, reprezintă unica modalitate de a trăi, de a-și duce traiul pe lumea aceasta.
Iubirea scapă determinațiilor ce ar putea să o încadreze în schema bine-rău, iubirea nu este ceva pe care îl alegi, îl drămuiești, îl judeci, neexistânt absolut niciun criteriu de discernere. Aceasta scapă, cu adevărat, de sub considerațiile cu care ne îndoctrinăm și ne îndobitocim propriile conștiințe. Adevărul este că cu cât mai multă conștiință cu atât mai multă iubire, dar efortul nu poate fi făcut decât de sufletele eliberate de un sine autoritar, eliberate în același timp de mecanicismul intrinsec al lumii. E nenatural să se întâmple așa ceva? Posibil, pe cât de nenatural este însuși Dumnezeu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!