poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1013 .



Salvați cât puteți din milioanele de vieți !
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Crezantema ]

2010-07-19  |     | 



E seară, întunericul ne cheamă sub acoperișul unde patul din dormitor, cald și moale, te imbie la un somn dulce, liniștitor. La capătul patului, pe mica noptieră radioul stă deschis, iar o predica foarte interesantă, a , nu știu cine și de nu știu ce altă credință, fără să vreau, se face auzită. Regret nespus că nu intrasem mai devrema în casă, s-o ascult de la început ca s-o înțeleg mai bine. Răsucesc butonul ca să se audă puțin mai tare și ascult :
- ‘Luni vine, de la America, doamna Stela. Vine luni seară... la noi la Ploiești. Stela este un străjer... un străjer care trebuie să se urce pe ziduri să trâmbițeze un Mesaj de la Domnul Dumnezeu. Dumnezeu ne dă astăzi o hrană nouă. Iată, iubiți credincioși, ce vrea să ne transmită Dumnezeu, acum, prin Stela, acest Mesaj : « trezește-te, tu nu realizezi că ai căzut ?!... adu-ți aminte unde ai căzut. Nu ești în stare a înțelege că tu ai căzut?... acceptă că ai căzut, ieși din groapa în care ești căzut acum». De această cădere ne vorbește și Apoc. Noi suntem Biserica din Efes. Nouă ne vorbește Dumnezeu.
Dacă te întrebi ‘ de unde ai căzut ?... dacă te interesează ?... atunci află starea ta, « din dragoste » ai căzut, din ‘dragostea cea dintâi’.
Dacă ai căzut părăsind dragostea, dă-ți proces conștiinței tale, oare, mai aveai nevoie de un străjer ? !... mai era nevoie să-l trimită Dumnezeu, pe acest străjer să urce pe ziduri, să strige la tine :’Trezește-te omule, că ai căzut? !”...
Treziți- vă fraților și surorilor ! Să ne întoarcem, să venim la dragoste, iubindu-ne unii pe alții, devenind mai buni, mai credincioși, lăudând mai mult pe Domnul ... »
- Închide radioul, se răsti bărbatul, necăjindu-se pe mine.
- Ce-ți veni ?... de ce nu vrei să asculți și
concepțiile altora, îi judeci fără să-i asculți ? i-am reproșat eu
- Dar de când îi asculți, încă nu-i cunoști? Nu te vezi îndreptățită că trebuie să-i ocolești ?
- Nu-i pot ocoli ! Au dreptate în ceea ce constă Mesajul lor primit, dar nu știu să răstălmăcească Scripturile !
-Ei !... nu știu ! Nu vor...îi cunoști, mai ales decând s-a ridicat Troița noastră, ai fost destul de disprețuită. Doar ți-au spus clar că o să-i pună foc, s-o distrugă folosind orice mod, numai să n-o mai vadă acolo.
- Iartă-i că n-au vorbit ei, ci altcineva prin gura lor.
- Foarte interesant că pastorul acela care te-a visat cu un an mai înainte,de ce nu a venit să-ți spună atunci visul ?
- Dar mi-a explicat, nu a putut să chicească viitorul și abia acum l-a răstălmăcit : ‘Te-am visat, sora mea, de aproape un an de zile și nu știam atunci. Acum abia am așteptat să-ți înmânez această Biblie a nooastră penticostală, pe care vreau să ți-o dăruiesc . Te rog ia cunoștință, te închini la idoli. Troița aceasta e un idol, mare păcat faci !... Ai schimbat ziua de sabat Elisabeta...
- Nu, domnule, dumneata nu ești în satare să te bucuri de o bucurie așa de mare pe care ne-a dat-o Iisus prin Îivierea Sa, Duminica.
- Dar Domnul Dumnezeu a dat o poruncă veșnică și nimeni de pe pământ nu poate schimba Legea.
- Înseamnă că nu știi în cine crezi. Încă nu ai înțeles că Iisus e în Tatăl și Tatăl e în Fiul Iisus Hristos și El a schimbat o altă zi de sabat, prin înoirea Noului Testament încheiat cu noi cei care vom păstra cele înoite prin noul Legământ, din Voia Sa. Ați rămas simpli farisei, ei cei din Testamentul Vechi, care n-au simțit , n-au luat parte la venirea schimbării, că prin Inviere , s-au schimbat toate.
‘Atunci a zis: "Iată vin ca să fac voia Ta, Dumnezeule". El desființează deci pe cei dintâi ca să statornicească pe al doilea. Întru această voință suntem sfințiți, prin jertfa trupului lui Iisus Hristos, o dată pentru totdeauna.
Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora..............
Iar dreptul din credință va fi viu; și de se va îndoi cineva, nu va binevoi sufletul Meu întru el".
Noi nu suntem (fii) ai îndoielii spre pieire, ci ai credinței spre dobândirea sufletului »(Evrei 10).

‘Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească, Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților celor desăvârșiți’. (Evrei 12).

‘Deschide ochii mei și voi cunoaște minunile din Legea Ta’’zice Marele Prooroc David.
Înțelegem că ochii omului e poarta minții. Fără această deschidere de la Dumnezeu, omul rămâne orb, surd și neputincios. Se declară mereu nemulțumit și deși se vede în mijlocul războiului, mereu cu sentimentul de vinovăție, el nu cere, și nici nu dorește a depăși aceste granițe și Dumnezeu nu-l poate împiedica să nu-și urmeze țelul lui.
Acum, prin această predică se contrazic, singuri : « Dacă te întrebi, de unde ai căzut ? dacă te interesează, să afli... da, ’din dragoste, din dragostea cea dintâi’.
Ochii încă nu le sunt deschiși pentru răstălmăci acest cuvânt ‘dragostea cea dintâi’ o confufundă cu iubirea. ‘Iubirea de Dumnezeu, iubirea de aproapele.’
Dragostea cea dintâi este : ‘Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților celor desăvârșiți’. Așa cum am găsit mai sus, în Sfintele Scripturi.
Vai vouă, dacă nici Mesajul din cartea « Ieșiți din ea, poporul meu ! » nu vă deschide « astăzi » poarta minții, să ieșiți azi din păcatul neascultării, mâine va fi prea târziu !
Intoarceți-vă la Biserica celor întâi născuți, aceasta vă spune și mesajul doamnei Stela, după cum susțineți voi, dar vă spune și Apocalipsa :

« Apocalipsa cap. 2 :
« 1. Scrie îngerului Bisericii din Efes: Acestea zice Cel ce ține cele șapte stele în dreapta Sa, Cel care umblă în mijlocul celor șapte sfeșnice de aur:
2. Știu faptele tale și osteneala ta și răbdarea ta și cum că nu poți suferi pe cei răi și ai cercat pe cei ce se zic pe sine apostoli și nu sunt și i-ai aflat mincinoși;
3. Și stărui în răbdare și ai suferit pentru numele Meu și nu ai obosit.
4. Dar am împotriva ta faptul că ai părăsit dragostea ta cea dintâi”. (Apoc. cap. 2).

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!