poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1723 .



Draga Wendy nu mai insista
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [aldana demiurgu ]

2005-10-26  |     | 



Draga Wendy, nu mai insista

Uneori, cand te afli in situatii ambigue la care nu gasesti rezolvari imediate, ti se dau raspunsuri, fie prin lectura unor texte, fie prin vizionarea unor filme sau emisiuni ori prin contactul cu persoane apropiate, care iti comunica exact ceea ce aveai tu nevoie sa auzi.
Dar nu despre asta vreau sa vorbesc. Ci despre cum te poate cuprinde panica, dupa o discutie nu tocmai amicala cu un cetatean, pe strada.
Sa zicem ca e dimineata si mergi cu masina la serviciu. Totul bine si frumos, pana cand, la o intersectie, un BMW ultimul racnet te loveste din dreapta, si dupa ce te loveste, mai si deschide geamul masinii si-ti urla unde te uiti, iar apoi auzi niste injuraturi.
Enervat, deschizi fereastra si comentezi la randul tau. Cum sa-l lasi pe nesimtit sa spuna ce vrea el, mai ales ca el a fost de vina ?
Dupa aceea urmeaza o serie de injurii si de schimbare de imagini consecutive ale degetelor mijlocii. Intr-un final, nici nu-ti mai amintesti exact prea bine cand, individul demareaza masina in fata ta. Tu il urmezi, si peste 20 de metri parchezi masina in fata companiei unde lucrezi. E localizata foarte aproape de locul incidentului.
Pe moment nu te intrebi daca individul si-a dat seama ca acolo e locul tau de munca. Apoi te intrebi : si daca acum, ca stie unde lucrez, se va intoarce seara, cu niste prieteni, sa-mi arate ca el are ultimul cuvant ?
Panica te cuprinde tot mai tare. Iti amintesti ca, in seara din ajun ai citit un fragment de roman in care o tipa a fost atacata intr-un tren de niste indivizi. Ai sentimentul ca nu mai esti in siguranta. Ce sa faci ? Sa-ti cumperi o arma alba ? Un spray paralizant ? Sau poate chiar o arma veritabila ?Totusi, cu armele veritabile nu te poti juca. Ai citit si tu ce i s-a intamplat sotului creatoarei de moda Romanita si acum familia ei traieste o mare tragedie. Si totusi, ce s-ar fi intamplat daca el nu ar fi tras in hot ? Poate hotul ar fi tras in ei sau i-ar fi batut…
Poate exagerez. Poate incidentul cu masina va trece fara urmari. Sper. Mai sper ca niciodata sa nu ma apuce o panica atat de mare incat sa urmez cultul armelor din America. Sa nu ajungem niciodata in situatii de genul celor din filmul Draga Wendy, cand unul din personajele feminine e atat de terorizata de gandul violentei stradale, incat ii e teama sa treaca strada.
Ma gandesc la Wendy : e atat de rafinata, de unica, de eficienta. Totusi, cu toate ca insista sa-mi intre in casa, ii spun prin usa raspicat : Draga Wendy, nu mai insista.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!