poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2044 .



Trandafirul alb
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Clarissa ]

2005-11-08  |     | 



Trandafirul alb primit astăzi de la un coleg mi-a readus brusc în memorie un alt trandafir, tot alb, dar mult mai plin de emoții. Diferența dintre cele două flori este substanțială. Bobocul de acum, deși e viu și are nevoie de atenție și grijă ca să poată trăi, este doar o floare frumoasă și delicată. Un gest de conveniență aproape, într-o zi importantă. Dar mi-a făcut ziua frumoasă fiindcă mă aștepta pe birou, alături de computer și vraful de hîrtii adunate în lipsa mea. Un motiv suplimentar de a începe ziua zîmbind.

Celălalt trandafir alb, rămas nu doar în amintire, va rămîne, probabil, cu adevărat important. Nu neapărat pentru că era cel mai frumos trandafir, sau pentru că mi l-am dorit neînchipuit de mult. Ci pentru că era un trandafir plin de emoții, drăgălaș, cuceritor. Fiindcă m-a făcut să mă gîndesc la un trandafir imaginar despre care scriam nu cu mult timp în urmă. Fiindcă nu am apucat să-l văd din prima, prea concentrată fiind pe întîlnirea cu persoana care mi-l aducea, și fiindcă în clipa în care l-am zărit, pe el, pe trandafir, n-am mai știut care e cea mai bună reacție. Fîstîceala a fost cea mai la îndemînă.

În amintirea trandafirului alb de atunci, trebuie să fac o mărturisire importantă. Nu florile sînt cele mai importante, ci oamenii care le dăruiesc sau le primesc. Corola de emoții a gestului de a oferi. Emoția de a accepta flori de la persoane pe care poate nu le-ai mai văzut niciodată înainte, dar ești gata să le primești în viața ta. Acel trandafir alb va rămîne important fiindcă, poate, mi-a adus în dar un bun prieten. În ciuda faptului că am uitat să-i întind mîna într-un gest firesc de îmi pare bine de cunoștință...de vină era doar emoția.

Pentru acel trandafir alb, și pentru răbdarea de a face față cu brio avalanșei de gînduri și cuvinte, îți mulțumesc. Îți mulțumesc ție că ai ales acel trandafir, și îi mulțumesc trandafirului fiindcă te-a adus cu el .

Deși am pe birou un alt trandafir alb, copia nereușită a primului, am avut dreptate: fiecare fir de floare este diferit. Diferența o face cel ce îl oferă.

cu drag...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!