poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 682 .



Întâmplări adevărate
personale [ ]
Prosita omenească

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [asvl ]

2006-01-04  |     | 




Aveți grijă ce cumpărați, deoarece, mai nou, în febra cumpărăturilor de sărbători, mare mi-a fost mirarea, când o pirandă, ce se afla în binecunoscutul nostru Dovali, a cerut de la vânzătoare să-i dea: „o pereche de șosete din alea care nu miros, deoarece ai lui bărbată-su miros mereu”. Am zâmbit și am plecat mai departe, în căutarea unui cadou pentru mama mea.
La raionul de încălțăminte, dau nas în nas cu…, aceeași pirandă, care, acum mă așteptam să ceară o pereche de pantofi care nu miros, dar mare mi-a fost mirarea când am auzit că dorește să cumpere „ o pereche de pantofi cu talpă bună, că același bărbat al ei, merge cu Mercedesul și trebuie să apese pe accelerație cu putere”.
Vânzătoarea, i-a dat un răspuns pe măsură că: „toți pantofii sunt făcuți pentru a se merge pe jos cu ei, nu pentru a putea apăsa pe accelerația mașinii”. Piranda noastră dezamăgită, a plecat mai departe pentru a-și găsi pantofii comandați.
„Clientul nostru, stăpânul nostru”. De ce? Dacă la un raion mai jos, a găsit „ șosete care nu miros”, la următorul nu a găsit „ pantofi cu talpă bună, pentru a putea accelera”.
Deci, vânzătoarele, trebuie instruite, astfel încât să poată vinde marfa oricărui cumpărător, indiferent de modul cum o cere, poate că, vor fi mult mai mulțumiți dacă vor primi ceea ce au comandat, explicându-le că adevărata lor „cauză” de a nu cumpăra un lucru sau altul este doar datorită faptului că, nu au informațiile necesare, nu au cultura minimă sau chiar nu știu nimic despre…nimic.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!