poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1654 .



Dilema mea
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lioara ]

2008-03-11  |     | 



Cine nu iubește toamna cu soarele ei care strălucește altfel, cu culorile ei aurii- ruginii, cu parcurile pline de frunze foșnind, cu diminețile cu miros de fag, cu apusurile sângerii, cu plecatul cocorilor și sositul lebedelor?

EU. Eu nu iubesc toamna. Sau, mai exact, nu o iubeam. De ce? Pentru că o lună de toamnă mi-a marcat viața, cu multă vreme în urmă, într-un anume fel. Pentru că într-o toamnă m-am despărțit de o iubire mare, de care credeam că n-am să mă vindec vreodată. Dar n-a fost așa. M-am vindecat. Nu o iubesc, pentru că toamna e luna dinaintea iernii, care nu e anotimpul meu preferat, cu toată dantelăria lui de zăpadă, gheață și chiciură.

Dar, a venit o toamnă. O toamnă pe care nu o așteptam. Ca de obicei. Toamna sufletului meu. Toamna destinului, când cineva a ales să-mi trimită un ÎNGER, cu chip de om. Animat de dorința de a cunoaște zbuciumul meu, dramele personale pe care le-am trăit și le mai trăiesc. Care știe să sufere și să se bucure cu mine. Care știe să-mi aducă liniștea din zori și seară. Care știe să mă învețe că tristețile de altădată nu mai sunt decât o amintire. Și că, amintirile chiar triste, dacă știi să le trăiești te pot face fericită. Care mă veghează cu gândul nopțile, pentru ca eu să mă trezesc în calmul zorilor să caut steaua dimineții. Mă învață să caut în profunzimea vieții, să mă regăsesc pe mine.

Și, pentru toate astea, nu pot să nu iubesc de-acum…toamna. Toamna cu amurgul ei atât de frumos. Toamnele pe care le voi mai trăi meditând la Maestrul Suferință. Îngerul meu. De ce-i spun așa? Simplu. Pentru că în odaia mea singuratică, atunci când mă gândesc la el, tristețile lumii pentru care am venit au un capăt și simt viața mult mai simplă în oceanul de lacrimi. Pentru că el alungă ruina din sufletul meu.

Dar… sună telefonul. Alo! De la celălalt capăt al firului o voce ușor răgușită și categorică mă salută:

– Bună! Ce faci? Cum te simți azi?… Mă opresc aici dragii mei. E îngerul meu. Tocmai m-a sunat. M-a făcut atentă că, tocmai s-a instalat primăvara.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!