poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1773 .



Floare de colț
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lioara ]

2008-04-10  |     | 



Cerul. Ograda stelelor. Aseară cerul plângea cu stele. Mi-am cufundat privirea în infinitul lor și m-am trezit întrebând:
– Ai văzut câte stele sunt pe cer în noaptea asta, iubitule?
Cât de frumos au cântat poeții stelele cerului. Cât de frumos au pictat pictorii stelele. Mă întristez la gândul că până și stelele mor. Ard până ce pier.

Cum ar fi cerul fără stele? Ca și vorbele fără înțeles, ca și iubirea fără manifestare. Stelele, luna și cerul sunt tot creații ca și tine, omule. Cerul caută o oglindă. Poate fi chiar oglinda sufletului tău. Sufletul care unește cerul cu pământul. Iar tu omule în clipele cele mai grele ești sortit să rămâi singur.

În îndrăgitele mele momente de liniște, mă întreb cu ce aș putea compara o prietenie. O prietenie sinceră, dezinteresată, o prietenie de dragul prieteniei. După a mea părere aș putea s-o asemui cu o floare de colț. Adică ceva rar și deseori inaccesibil.
De ce această comparație? În opinia mea floarea de colț este o minune fragedă. Da. E o minune să poți avea alături de tine ani în șir o prietenie. În realitate fiecare atribuie celorlalți ceea ce simte el.

Tragediile, ca și bucuriile cele mari, omul le trăiește totdeauna în deplină singurătate și de aceea, când își simte sufletul mai sfâșiat, simte și singurătatea mai mare. Omule, atunci lacrimile îți curg pe obrazul fin ca și niște stele mici și nu se aude nimic – este liniște. Plângi mai mult cu sufletul și stelele ies din ochii umezi luând cu ele puțin din povara inimii tale.

– Dar oprește-te! De ce plângi, în loc să fii fericit? Ai atâtea motive să fii fericit. Să nu crezi că ești singur. Dincolo de stele, Cineva va fi lângă tine. Nu mai sta nepăsător și spune-i ce te doare. Cere-i ce dorești.
Acum zâmbește.
– Fii înțelept. Nu te întrista pentru ce nu ai... ci bucură-te pentru ce ai!

Prietene! Te-ai trezit în dimineața asta. Vezi, auzi și poți să zâmbești. Diseară cerul va fi iar plin cu stele! Stelele care cad nu pier...stelele care cad se duc pe un alt cer, prietene!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!