poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1534 .



Dragoste
personale [ ]
mamă și fiică

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [magdusar ]

2006-09-22  |     | 



. Au trecut multe zile, cu foarte multe situații grele pentru mamă, dar nu a vrut să renunțe la gândul că fiica ei va începe o viață normală. Într-o zii însă a primit cea mai frumoasă veste de la ea. Trebuiau să se întâlnească în oraș. S-a îmbrăcat și a pornit-o spre locul de întîlnire, în parcul de copii, unde s-a așezat pe o bancă. La un moment dat se apropie de ea Carmen cu un tânăr și o fetiță mică.
-Mami îți prezint prietenul meu spune fiica. Băiatul întinde măna și spune:
-Sărutmâna d-nă, sunt Mircea, îmi pare bine că vă cunosc, iar micuța se pune în brațele femeii și spune:
-Tu ești buni meu?... femeie era să leșine, dar răspunde cu voce scăzută:
-Þi-ar place? că mie da, răspunde femeia strângând-o la piept.
-Iasmina mă cheamă spune micuța îmcântată că are o bunicuță. Fata o roagă să-i ajute cu micuța ca să se poată angaja amândoi. Iasmina era fetița băiatului din prima căsătorie. Avea trei anișori iar mama ei a lăsat-o la o femeie și a plecat în altă țară. Biata femeie pusă în fața faptului împlinit spune hotărâtă că mâine să aducă fetița la ei și pleacă îngândurată spre casă. Nu știa cum se va rezolva totul dar își dorea din toată inima să primească acceptul soțului pentru al aduce pe acel îngeraș în casă. Când el a venit de la servici, femeia i-a povestit de întâlnirea care a avut-o și i-a spus că le-a zis copiilor să o aducă mâine cu hăinițele pe fetiță. Bărbatului nu-i venea să creadă că soția lui a hotărât singură și că îl pune în fața faptului împlinit și îi răspunde că nu este de accord. Femeia nu a mai insistat dar era hotărâtă să primească acel copil ziua următoare în casă, indiferent de ceea ce gândea soțul ei pe moment. Punea bază pe faptul că drăgălășenia acelui copil îl va cucerii și pe el iar acest lucru va rezolva și problemele lor.
Toată speranța și-a pus-o in acel copil și nu o mai interesa nimic. Dimineață i-au adus copilul iar femeia i-a rugat să dea dovadă și ei de seriozitate pentru a putea face față problemelor din casă apoi a început să se ocupe de copil. Când s-a întors de la servici bărbatul și a văzut fetița cum pieptena pe soția lui, a exclamat:
-Asta da!... și s-a așezat pe canapea în fața televizorului. Femeia șoptise încet la urechea fetiței să meargă să îl pieptene și pe bunicul. Fetița a coborât de lângă ea și s-a apropiat de bărbat îmtrebându-l:
-Bunu! Mă lași să îți fac cîteva codițe? În clipa aceea bărbatul a zâmbit și a ridicat-o lângă el și a sărutat-o pe frunte spunând:
-Vezi, bunu nu are mult păr...Femeia a înțeles în clipa aceea că au un nou început și i-a lăsat împreună plecând în bucătărie.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!