poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1126 .



Circumstanțele atenuante
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Caesar Iulius ]

2006-12-13  |     | 



Motto:
,,Viața începe cu o inspirație și se termină cu o expirație!’’

Este un termen cel mai adesea folosit în justiție.
În acest material voi încerca să-i dau o altă nuanță, cu același sens, dar deosebit prin faptul că se referă la un capitol cu totul special.
Fiecare dintre noi oamenii, imediat după naștere, intrăm, fără a realiza însă, în posesia unei citații prin care luăm la cunoștință, că Darul pe care l-am primit trebuie să-l ornăm numai cu fapte demne de un samaritean și de asemenea să nu uităm niciodată să-I mulțumim Atoatecreatorului pentru faptul că suntem sănătoși, capabili de a munci pentru a ne asigura traiul de zi cu zi!
Nu trebuie să rămânem impasibili la suferințele semenilor noștri care din diverse motive, subiective dar cel mai adesea obiective, sunt condamnați pe viață să se înfrunte cu handicapuri de natură fizico-psihică.
Pe aceștia îi întâlnim frecvent, cerșind la colț de stradă sau mai simplu expunându-și trupul mutilat, în locurile circulate mai des de trecătorii grăbiți, îngândurați și aceștia la activitățile ce urmează a le finaliza.
O parte din trecători se amuză de felul cum arată acești oameni, uneori adresându-le chiar cuvinte jignitoare, injurii nefondate, sau bruscări de natură fizică, fără a se gândi o clipă , că ar putea fi ei aflați în situația lor.
Omul, după cum este cunoscut, este supus greșelii. Aceasta poate fi totuși reparată dacă am ține cont de durerile celor descriși mai sus, încercând să-i ajutăm dacă nu cu ceva material cum ar fi hrană sau îmbrăcăminte, măcar cu o vorbă bună, caldă prin rostire, optimistă prin încurajare că mâine va fi mai bine, sau exprimarea părerii de rău pentru necazul din pricina căruia este suferind ș.a.m.d.
Cineva are în permanență grijă să pună în cumpănă, și aici nu mă refer la cea din mâna Justiției legate la ochi, pe un taler faptele bune iar pe celălalt, faptele rele.
De noi depinde cât de mult reușim să facem în așa fel încât binele să se mențină în partea de jos, deoarece niciodată nu vom ști când vom fi programați pentru a expira aerul dat cu împrumut atunci când ne-am născut, urmând ca fiecare din noi să pășim în adevărata Viața Veșnică pregătită anume de Dumnezeu.[]

Iulian Nistor
Vaslui, 12.decembrie 2006

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!