poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2311 .



Bărbații sunt porci
personale [ ]
și femeile sunt târfe

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Griet ]

2006-12-21  |     | 



Luni seara, împleticindu-mă în picioare de oboseală, venită de la facultate din celălalt capăt al Bucureștiului, mă trântesc în canapea în sufragerie. În familie, la televizor, intru în rând cu tot românul iubitor de Becali, OTV și emisiuni siropoase. Este seara în care mă uit la “Trădați în dragoste”. Nu intrebați de ce.
Oh, l’amour...
El o înșeală pe ea cu nora, sunt amândoi în pat, ea în chiloți tetra, el la bustul gol. Femeia e isterică, înjură, îl amenință cu cele mai crude și chinuitoare morți, zboară vaze, nora se ascunde în baie, bipuri, bipuri, bipuri, “….și cu familia ta!”…El e calm. “Da’ ce dragă, tu chiar crezi ce…adică….hai fii serioasă” Adică “tu crezi ce vezi sau ce-ți spun eu?!” Nu vă uitați așa la mine, spunându-mi că toate scandalurile astea sunt regizate pentru audiență, am auzit și eu. E evident, atunci când el îi spune nevestei în prag de disperare vestita replică din comedioare americane și telenovele braziliene: “nu e ceea ce crezi”. Cu aceste cuvinte.
El are două. Amante. Nu una, două...sau trei? Face cum face și se întâlnește cu ele pe rând, o expediază pe una și fuge la întâlnirea cu cealaltă. Celălalt are o soție în București și o amantă în Ploiești (!) Ciudat e că niciuna nu-l întreabă cu ce ocazie pleacă în mod regulat in celălalt oraș, ba mai mult, ca semn al încrederii în bărbatul acesta presupus atrăgător, cea din Ploiești i-a făcut un copilaș drăgălaș. La “confruntarea” anunțată de Ernest cu solemnitate, îi spune soției “Da’ ce dragă, trebuie să stau cu tine, când tu nu poți să faci copii?” și pleacă țanțoș de braț cu cealaltă femeie, mândră posesoare a unui fund ce se impune în camera de filmat. Din categoria replicilor nevestelor și mamelor înșelate în frumoasa emisiune, aș vrea să amintesc celebra frază :“fă, târfă, tu nu știai că are unul/doi/trei (…n) copii cu mine?” Nu, târfă nu știa, pentru că bărbatul cu care e de una/două/trei (…n) luni (ani?!) nu i-a spus nimic. Porcul!
Ea îl înșeală cu cel mai bun prieten al lui. Fază expirată. În fine, el îi prinde acasă împreună, prietenul sare pe geam, ea se ascunde în baie (clișeu). De-acolo urlă și îl înjură de tot ce are el mai drag și mai apropiat în lume, e vina lui, e vina lui…plânge, e stresată, e nervoasă, lovește cu ură ușa pe care și el o lovește cu de două ori mai multă ură de pe cealaltă parte. El o amenință că o omoară, îi omoară pe amândoi, apoi sare pe geam dupa prieten, să-i “arate lui”. Târfa!
Ea, gătită, sub pretextul că pleacă “la serviciu”, își ondulează șoldurile în fustiță mini ce de-abia îi acopera picioarele căptușite în cizme lungi, cu toc cui, pe “unul din bulevardele capitalei”. Se întâlnește cu un bărbat “misterios” și urcă într-o mașină care imediat se “înscrie în trafic”; “subiecții par să fie foarte apropiați”, “ei se sărută”, momentul confruntării. El aleargă după cuplul ce se preumblă agale, o prinde de braț și începe spectacolul. Fast forward. Concluzia ei: “te înșel pentru ca nu vreau să mai fiu cu tine”/ “dispari din viața mea” / “cu câte nu m-ai înșelat tu?!!!”. Stop.
Nu sunt feministă, nu sunt misogină, am puțin din amândouă. Auzind-o pe bunica mea, “Ehei, trebuie să înțelegi că orice bărbat mai are aventuri, dar ele nu înseamnă nimic, tot la soție se întorc”, îmi amintesc de romanele care mi-au întunecat anii de liceu, mai ales de Baltagul lui Sadoveanu, în care se spunea despre Nechifor Lipan ca umbla pe la multe femei, dar Vitoria era pe pace, că știa că tot la ea se întoarce. Deci femeia să tacă și să înghită.
Apoi, uitându-mă la emisiunea asta, ce înseamnă mare pierdere de timp plus scăderea drastică a densității neuronilor, mă gândesc că nu toate femeile sunt sincere, sensibile, etc etc, așa cum se spune despre ele. Știu că scenele din emisiunea asta jenantă sunt regizate/reconstituite…totuși, chiar așa, mă fac să mă gândesc. De ce căsătoria e o instituție atât de respectată, când totul in jurul nostru ne spune “inevitabil se va plictisi de tine și va avea o aventură”? Dar nu-i nimic, ochi pentru ochi, îți cauți și tu unul mai tânăr iar apoi, de dragul copiilor vă veți ierta și veți trăi împăcați și plini de pasiune până la următoarea serie de aventuri. Din ciclul “hai să vedem cine are mai multe”.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!