poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 49 .



declarație deschisă de iubire
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-03-11  |     | 



Iubesc poezia, iubesc poeții, sunt veritabili purtători de cuvânt ai societății ai vremurilor, ai grupurilor sociale din care fac parte, sunt formatori de opinii, de emoții de impresii, sunt inovatorii de viziuni multiforme, multicolore.
Iubesc spiritele poeților clasici, Mihai Eminescu, Alexandru Macedonski, Lucian Blaga, Ion Minulescu, Tudor Arghezi, Nicolae Labiș, în mod miraculos m-au făcut să iubesc poezia.
Iubesc poeți contemporani cu mine Nichita Stănescu, Traian T Coșovei, Adrian Păunescu, Ioana Greceanu, Marilena Marin, Paul Vinicius, Laurian Stănchescu, Cornel Brahaș și mulți alții, regret moartea unora dintre ei.
Am fost onorată să mă aflu în prezența lor la nenumărate cenacluri desfășurate la Muzeul Național al Literaturii Române, în postură de învățăcel, să-i ascult să-i prețuiesc la modul cel mai admirativ.
Cultura este ridicată de poeți la nivel înalt, filosoful Emil Cioran declară în Cartea amăgirilor că poeții au întotdeauna ceva de spus în timp ce filosofii au doar de interpretat fenomenele, evenimentele, conceptele, principiile sistemice într-o societate.
Iubesc scriitorii, realizează cu imaginația lor bogată, cu picanterii sentimentale si cu ajutorul hermeneuticii valoroase opere literare, m-au cucerit cu podoabele sufletești dedicate exclusiv cititorilor, iubesc cărțile mi-au îmbogățit inteligența emoțională, creatoare, novatoare.
Iubesc și muzica sunt îndrăgostită de mulți cântăreți, mi-au ridicat nivelele de vibrație emoțională de câte ori am vrut să mă desprind de tristețe de suferință de spaime, de întuneric. Muzica adună oamenii din cele mai adânci necazuri în cel mai minunat loc, în Raiul sunetelor al notelor muzicale, cântecul trezește spiritele pentru a se entuziasma și a dansa de fericire în urma furtunilor sociale.
Mă îndrăgostesc instantaneu de oamenii care au lumina pe chip zâmbitoare, care îmi dau de înțeles că sunt niște învingători în lupta cu greutățile vieții extinse mult în societate, care îmi spun fără cuvinte că au un suflet frumos conectat cu spiritele luminii. Mi-am descoperit vocația de a citi chipurile și sufletele și sunt foarte fericită că românii sunt foarte hotărâți să instaureze iubirea absolută, altruismul, pacea, înțelegerea în toate sistemele sociale.
Românii sunt ospitalieri, primitori cu brațele deschise pentru cei care ne vizitează țara din curiozitate din interes științific sau cultural.
Iubirea necondiționată, dezvoltată, desăvârșită din mine mi-a salvat sufletul și spiritul, îi sunt recunoscătoare acestui popor plin de înțelepciune strămoșească, plin de energie creatoare și salvatoare, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat un destin cu reverberații ancestrale, carpatine, că mi-a dat o viață de trăit să pot evolua printre oameni curați la suflet, fenomenali, senzaționali, conectați cu strămoșii domnitori și voievozi neînfricați în lupta cu stihiile.
Repet și admit cu entuziasm, ce au spus Maeștrii vizionari ai altor culturi de pe globul pământesc, și anume faptul că România va deveni Centrul Cultural al Lumii, ca va deveni Noul Ierusalim, fapt menționat în Noul Testament.
Nicăieri în lume nu se află o societate mai credincioasă, mai smerită ca națiunea română, declar acest lucru cu suficientă cunoaștere spirituală, strânsă din acest popor, bogat în cultură modernă și tradițională, declar că sunt mândră că sunt româncă, nimeni nu îmi poate lua această convingere puternică, imuabilă.
În mijlocul acestui popor cu reverberații de Lumină străveche am dobândit o credință sublimă, înaltă care mă ține conectată permanent cu divinitatea, cu universul cunoașterii spirituale.
Mă simt atât de bogată sufletește cu minunații mei prieteni pe care nu i-aș schimba pentru nimic în lume.
Pentru nici o altă bogăție din lume nu aș vrea să schimb acest miraj psihoenergetic, sufletesc, spiritual, sau să înlocuiesc acest destin românesc al meu care mi-a pregătit nemurirea.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!