poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1079 .



sarpele de cauciuc
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [petre p.bucinschi ]

2007-04-18  |     | 



Șarpele de cauciuc VIII

Amestecam cu lingurița un cub de zahăr într-o ceașcă cu cafea așteptând să se topească, din când în când, tot cu lingurița, îi dădeam în gură șarpelui de cauciuc din lichidul din care sorbeam câte un pic, cu tact. De la un timp bestiei de cauciuc părea să-i placă lichidul ce i-l ofeream atât de mult încât a început să-mi înghită odată cu lichidul, cafeaua, și propriile mele gânduri. Acum am ajuns ca el, acest el de cauciuc pe care tot eu l-am creat, am ajuns spuneam, să-mi dicteze răsaduri poetice.
-La ce dracu nu îmi dai pace și mă tot îngâni, de ce fir-ai să fii tu de bestie te tot amesteci în gândurile mele? Eu, ca un fraier, te accept. Pleacă naibii de unde ai venit, de nu, de mâine îți voi da cu lingurița în loc de lichidul pe care cu plăcere îl beau, cafeaua, îți voi da căcat, doar-doar te voi otrăvi cu propriile tale neplăceri transformate în excremente, poate că așa vei dispărea sau mă vei lăsa în pace. Acum,du-te acolo unde a înțărcat mutul iapa! Du-te, du-te!
Șarpele de cauciuc stătea nemișcat pe biroul meu lângă coala albă de hârtie așteptând să încep a scrie pentru ca apoi, cu mare nesaț,să-mi înghită cuvânt cu cuvânt. Pentru a păcăli bestia neagră de cauciuc am început să scriu pe hârtie cuvinte la întâmplare. Șarpele de cauciuc repezindu-se să le înghită, eu, repede, trag cu pixul peste cuvinte câte o linie în semn de anulare, fapt pentru care bestia, neștiind cum să reacționeze, începu să se înece, să scuipe, să înjure și câte și mai câte. Pentru o clipă venindu-i de hac, bucuros am început să râd în hohote.După un scurt răgaz mă pronunțai satisfăcut adresându-mă bestiei de cauciuc:
-Așa, așa! Dă ochii peste cap!mori înecat cu toate cuvintele de care eu vreau să scap!
Fără să-mi spună decât ceva foarte gutural, se strecură sub foaia de hârtie pe care aveam de gând să scriu și nu mai ieși de acolo. L-am înfășurat cu câteva cuvinte nefolositoare scrise pe hârtia cu care, în final, am și împachetat bestia, așa, ca o răzbunare de care mă simt satisfăcut.

Copyright by Petre P. Bucinschi

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!