poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2253 .



Festivalul International de Literatura si Arta Contemporana
presa [ ]
7 si 8 mai, 2011, Suceava

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2011-05-05  |     | 




Photobucket





COMUNICAT DE PRESÃ AL
FESTIVALULUI INTERNAÞIONAL DE LITERATURÃ ȘI ARTÃ CONTEMPORANÃ
– SUCEAVA 7-8 MAI 2011 –




Cenaclul de literatură și artă tânără ZIDUL DE HÂRTIE , ASOCIAÞIA CULTURALÃ ARTFEST și BIBLIOTECA BUCOVINEI „I.G.Sbiera” organizează între 7 și 8 mai a.c., la Suceava, Ediția I a FESTIVALULUI INTERNAÞIONAL DE LITERATURÃ ȘI ARTÃ CONTEMPORANÃ, al cărui inițiator și director este poetul Florin Dan Prodan.
„Festivalul de Literatură și Artă se dorește a fi un eveniment anual, important, cu impact local și regional, care să faciliteze accesul publicului larg, dar și a celui specializat, la tendințele actuale ale culturii contemporane. Nu în ultimul rând, scopul acestui festival este de a promova Bucovina, de a-i promova valorile culturale tradiționale, dintr-o nouă perspectivă, dar și de a le impune pe cele contemporane », declară directorul Festivalului.

Nume de invitați din câteva țări se alătură unor scriitori români importanți din generațiile tinere, între care FLORIN DAN PRODAN, DAN CRISTIAN IORDACHE, ANDREEA TELIBAN, DAN COMAN, GEORGE SEREDIUC și alții.

CLIFF FORSHAW (MAREA BRITANIE) a studiat pictură și umanioare, este în prezent un scriitor cunoscut și universitar din Marea Britanie, autor al mai multor cărți de poezie ; predă cursurile de creative writing, literatură romantică și contemporană la Universitatea din Kingston-upon-Hull, având un doctorat la Oxford cu o teză despre literatura Renașterii. A debutat în 1911 cu volumul Himalayan Fish. Cea mai recentă carte se intitulează Tiger (HappenStance, 2011), o carte-elegie despre tigrul tasmanian, scrisă în timpul unei rezidențe de creație în Hobart, Tasmania. Printre premiile obținute pentru poezie se numără Blue Nose Poet-of-the-Year, Hawthornden Writing Fellow. Welsh Academy John Tripp Award, Djerrassi Resident Artists Program.


JIN-EUN LEE (COREEA DE SUD) este coregraf al ansamblului companiei de dans MESA. A absolvit Universitatea Hanyang în 2002 ca șef de promoție. A urmat Masteratul la Academia de Dans din Praga. În prezent este doctorand al Universității Surrey din Marea Britanie. A participat la numeroase festivaluri și simpozioane consacrate dansului modern și noilor tehnivi artistice de coregrafie în Seul, Tokio, Brunei, Praga, Olomuc, Ostrava, Edinbourgh, Mexico, Djakarta, Kentucky, Londra etc., având deja o carieră de peste 90 de reprezentații diferite. Între premiile obținute : Premiul Guvernului Corean (2002), Premiul Primăriei Orașului Kentuky (2003), Premiul al III-lea Euroscene Festival, Leipzig, Germany, 2007, Premiul Publicului la festivalul Internațional de Dans din Praga, 2009, Premiul Juriului la festivalul Internațional de Dans de la Plzen, 2010.


SEBASTIAN SEIFERT (MICROFEEL PROJECT) (SPANIA) Artistul e născut în Argentina și locuiește în Barcelona. A cântat la numeroase festivaluri muzicale: Mutek (ES), Sonar, OFFF, FILE SAN PABLO, MOSTRA Convent de Sant Agusti, VAD FESTIVAL, Artmedia BUENOS AIRES, Netaudio Festival CCCB, Barcelona Visual Sound, CAMPUS PARTY REC TARRAGONA, MadinSpain. Este fondatorul postului de radio Randomika din Barcelona (www.randomika.com). MICROFEEL este proiectul muzical al lui Sebastian Seifert și constă dintr-un concert audio video cu durata de 50 de minute, fiind în totalitate live.


MATHURA (ESTONIA) este considerat unul din cei mai talentați poeți ai generației noi din Estonia, fără concurență în tematica universului său poetic, plin de emoție și curaj. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Estonia. A publicat până acum șase cărți de poezie, prima în 2001. Face parte din gruparea literară Erakkond. Volumul Presence a fost nominalizat în 2006 la Premiul pentru cea mai bună carte de poezie din Estonia.


ANGELA FURTUNA (ROMÂNIA) este scriitoare, publicistă, eseistă, critic literar, autoare a mai multor cărți de poezie, memorialistică, eseu, critică de artă și filozofia culturii. Câteva din cărțile sale au cucerit mai multe premii literare, precum și recunoașterea valorii estetice și est-etice: Prizonier în Ego, Primul Kaddish, Poemian Rhapsody, Elegiile Estului Sălbatic, Îi văd pe Dumnezeu și nu mor, La anul, la Ierusalim. Scrie în reviste literare românești, europene, israeliene și americane. A inițiat și coordonează, la Biblioteca Bucovinei, între altele, Programul internațional Zilele Monica Lovinescu (edițiile 2007, 2008, 2009, 2010, 2011), coordonează Programul internațional Primăvara Poeților – Le Printemps des Poètes la Suceava (edițiile 2007, 2008, 2009, 2010, 2011), Anul 2011 – Centenar Emil Cioran, Programul internațional Anul 2010 – Anul Paul Celan, Clubul de lectură și Cenaclul Scriitorilor-Copii sub patronajul Uniunii Scriitorilor din România-Filiala Iași. Activitatea sa este marcată de deschidere, de recuperarea valorilor culturale est-europene din istoria recentă și de dialogul intercultural.




PROGRAMUL MANIFESTÃRILOR


SÂMBÃTÃ, 7 MAI

ORA 14, BIBLIOTECA BUCOVINEI, Sala de Arte – Lansarea volumului ZIDUL DE HÂRTIE – O ANTOLOGIE, SUCEAVA 2011.

ORA 15, BIBLIOTECA BUCOVINEI, Galeria de Artă – Vernisajul expoziției de postere CENACLUL ZIDUL DE HÂRTIE .
RECITAL DE POEZIE: CLIFF FORSHAW, DAN CRISTIAN IORDACHE, ANGELA FURTUNA

ORA 19, SHOPPING CITY SUCEAVA, CITY GALLERY: SPECTACOL COREGRAFIC - JIN-EUN LEE

ORA 20, SHOPPING CITY SUCEAVA, CITY GALLERY: CONCERT LIVE MULTIMEDIA: SEBASTIAN SEIFERT (MICROFEEL PROJECT)


DUMINICÃ, 8 MAI


ORA 11.30, BIBLIOTECA BUCOVINEI: WORKSHOP DE ARTE PLASTICE, PROIECÞII VIDEO. MODERATOR: GEORGE SEREDIUC.

ORA 16 , PUB BOEM LA FIERÃRIE – RECITAL DE POEZIE : MATHURA, DAN COMAN, FLORIN DAN PRODAN.






……………………………………………………………………………

ANGELA FURTUNÃ

Scriitoare, publicistă, eseistă, critic literar
Membră a Uniunii Scriitorilor din România
Specialist în Marketing Cultural Biblioteca Bucovinei, Master în PR și Comunicare, Master în semiotica limbajului în mass-media și publicitate.
PROMOVARE FESTIVAL INTERNAÞIONAL DE LITERATURÃ ȘI ARTÃ CONTEMPORANÃ



























PROGRAM FESTIVALUL INTERNAÞIONAL DE LITERATURÃ ȘI ARTÃ CONTEMPORANÃ


SÂMBÃTÃ, 7 MAI



LANSARE DE CARTE

BIBLIOTECA ‘I. G. SBIERA’, ORA 14.00
ANTOLOGIA CENACLULUI ZIDUL DE HÂRTIE
RECITAL AL MEMBRILOR CENACLULUI

RECITAL DE POEZIE

BIBLIOTECA ‘I. G. SBIERA’, ORA 14.30

CLIFF FORSHAW

ANGELA FURTUNA


DAN CRISTIAN IORDACHE


MAREA BRITANIE

SUCEAVA, ROMÂNIA

SUCEAVA,
ROMANIA

SPECTACOL COREOGRAFIC

SHOPPING CITY SUCEAVA, CITY GALLERY, 0RA 19.00

JIN-EUN LEE

COREEA DE SUD

CONCERT LIVE MULTIMEDIA

SHOPPING CITY SUCEAVA, CITY GALLERY, ORA 20.00
SEBASTIAN SEIFERT (MICROFEEL)

SPANIA










DUMINICÃ, 8 MAI



WORKSHOP DE ARTE PLASTICE,
PROIECÞII VIDEO


BIBLIOTECA ‘I. G. SBIERA’, ORA 11.30

MODERATOR GEORGE SEREDIUC

SUCEAVA, ROMÂNIA

RECITAL DE POEZIE


PUB BOEM LA FIERÃRIE, ORA 16.00
MATHURA

DAN COMAN


FLORIN DAN PRODAN
ESTONIA

BISTRIÞA, ROMÂNIA

SUCEAVA, ROMÂNIA




.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!