agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1922 .Clipe de ragaz pentru suflet, la Festivalul Primavara Poetilor, 10 martie, ora 18, City Gallery in Shopping City Suceava
presa [ ]
14e Printemps des Poetes - Enfances - Copilarii - recital de poezie Angela Furtuna

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [angela furtuna ]

2012-03-07  |     | Angela Furtuna PR Margareta Lupascu Alexandria Shopping City Clipe de ragaz pentru suflet 10 martie ora 18  Primavara Poetilor, Angela Furtuna PR Margareta Lupascu Alexandria Shopping City Clipe de ragaz pentru suflet 10 martie ora 18  Primavara Poetilor 14e Printemps des PoetesPhotobucket
A treia ediție
”Clipe de răgaz pentru suflet”

Margareta Lupașcu , Alexandria Librării și Shopping City Suceava organizează a treia ediție “Clipe de răgaz pentru suflet”, sâmbătă, 10 martie, ora 18, la City Gallery din Shopping City.
Autor și Coordonator de program: Margareta LUPAȘCU.

Un partener al programului este și Angela Furtună, coordonatoarea programului Primăvara Poeților – 14e Printemps des Poètes, și al cărei recital de poezie se află sub semnul ambelor programe, reunite sub semnul generozității și salutului prin care arta majoră intervine în viața Cetății.

Evenimentul din 10 martie ora 18 (Nu ratați!) se adresează doamnelor și domnișoarelor, în frumoasele zile de mărțișor, de renaștere prin primăvară sufletească și prin înnoire spirituală.


În program:

- lieduri și canțonete interpretate de Mirela DIACONU, soprană la Filarmonica de Stat din Iași. La pian, prof. Carmen Zaharia Danicov.

- recital de poezie susținut de Angela FURTUNÃ : scriitor, critic literar.

- “Feminitatea – un dar aparte” – conferință susținută de Dr. Camelia CÃPUȘAN, medic.

Într-un ambient care va abunda de culorile și parfumul florilor de primăvară, organizatorii vor oferi doamnelor și domnișoarelor adevărate clipe de răgaz și de răsfăț pentru suflet.
Nu vor lipsi nici surprizele.

PROGRAMUL "CLIPE DE RÃGAZ PENTRU SUFLET" operează în parteneriat cu Festivalul PRIMÃVARA POEÞILOR - 14e PRINTEMPS DES POETES, care continuă la Suceava între 5-24 martie 2012, cu tema Enfances - Copilării.


..........................................................


Din Agenda Festivalului Primăvara Poeților - 14e Printemps des Poetes:CONSILIUL JUDEÞEAN SUCEAVA
Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”
Alexandria Librării
Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava
Colegiul De Artă „Ciprian Porumbescu”
Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni
Clubul La Fierărie
Shopping City Suceava – City Gallery
Vorba Bună


Organizează
În perioada 5-24 martie 2012
Ediția a 14-a în Franța
Ediția a 7-a în Bucovina


Festivalul Francofon
LE PRINTEMPS DES POÈTES

PRIMÃVARA POEÞILOR


TEMA ANULUI 2012:

ENFANCES – COPILÃRII

PRINCIPIUL FESTIVALULUI:
LIBERTATE, MULTICULTURALITATE ȘI DIVERSITATE LINGVISTICÃ

Festivalul are o agendă complexă de evenimente, între care se numără workshopuri de literatură, întâlniri cu cititorii, colocvii cu elevii și iubitorii de cultură, spectacole și recitaluri, ateliere de scriere creativă, lecturi publice în spații clasice sau neconvenționale, conferințe, lansări de carte, dezbateri, audiții și proiecții video. Calendarul evenimentelor poate fi consultat mai jos.

Inaugurat în anul 2011 de scriitoarea Angela Furtună, Premiul IULIA LEO MIZA va fi decernat și anul acesta, la Colegiul „Ștefan cel Mare”, în semn de omagiu față de memoria unuia din cei mai mari dascăli și oameni de cultură bucovineni și români, și ca semn de prețuire pentru munca și eforturile unei tinere speranțe a culturii noastre viitoare. Premiul are, între sponsorii principali, pe fiul personalității omagiate, anume Dr. Cristian I. Leo Miza.

Atelierele de scriere creativă și lectură funcționează în patru zile ale festivalului: pe 8 martie, ora 12, ca și pe 12 și 13 martie, 21 martie, ora 18, la Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei.

Festivalul celebrează prin programe speciale Ziua Internațională a Francofoniei, pe 20 martie, precum și Ziua Mondială a Poeziei, pe 21 martie.

5 – 24 MARTIE 2012
FESTIVALUL LE PRINTEMPS DES POÈTES – PRIMÃVARA POEÞILOR

CALENDAR DE EVENIMENTE


- 6 martie, ora 10 – Aula Colegiului „Ștefan cel Mare” Suceava– Workshop: LITERATURA ȘI ARTELE: O CALE DE A TRÃI FRUMOS ȘI O FORMÃ DE AUTOCUNOAȘTERE. ENFANCES - COPILÃRIILE (despre copilăriile individului, ale ființei sociale, ale omului, ale societății, ale umanității. Despre copilării, ca stări de maximă creativitate). LECTURI PUBLICE. Creație francofonă și creație în limba română. Decernarea Premiului IULIA LEO MIZA.

- 8 martie, ora 12 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art Paris. Versailles. Istoria francofoniei în România și în Bucovina: de la Enfances la Le Printemps des Poètes. Atelier de scriere creativă și lecturi publice. Cine-poeme.


- 10 martie, ora 18 – Shopping City – City Gallery - Recitaluri de poezie și concerte, în parteneriat cu Margareta Lupașcu&Vorba Bună&Clipe de răgaz pentru suflet.

- 12 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art. Dada. Atelier de scriere creativă. Cine-poeme.


- 13 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – Video-Art. Avangarda. Atelier de scriere creativă. Cine-poeme.

- 14 martie, ora 16 – I. Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei. Conferințele Bibliotecii: Marius IANUȘ - De la Fracturism la Dumnezeu. II. Lansare de carte: O noapte și o dimineață, Ed. Garafina, 2010.

III. Ora 20: La Fierărie. Jam Session de Poezie&Muzică.

- 16 martie, ora 10.30 – Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”: Relația dintre creația literară și creația plastică. Workshop moderat de Angela FURTUNÃ și Cătălin CHIFAN.- 17 martie, ora 12-14 – Biblioteca Bucovinei, Sala de Arte, Atelierele PROLOGOS. Workshop de literatură, lecturi publice, vido-art, dezbateri. Moderator: Angela FURTUNÃ și Crenguța GROSAR.


- 18 martie, ora 11 – Piața Drapelului. Poemele orașului de cretă pentru copii: graffiti și poezie. Cu concursul Grădiniței Maria Montessori și al Palatului Copiilor.

- 20 martie, ora 11 – Colegiul « Mihai Băcescu » Fălticeni : ZIUA INTERNAÞIONALÃ A FRANCOFONIEI. A. Poezie - Spiritualitate - Arta de a trăi : Angela FURTUNÃ. B. Recitaluri muzicale instrumentale susținute de elevii de la Colegiul Național "Ciprian Porumbescu". C. Poezie creștină. În căutarea omului de lumină - Marius IANUȘ. Recitaluri de poezie.


- 21 martie, ora 18 – Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei – ZIUA MONDIALÃ A POEZIEI. Video-Art. Atelier de scriere creativă și lecturi publice.


- 24 martie, ora 14 – Parcul de lectură Alexandria Librării din Shopping City – Recitaluri și lecturi publice. SUCEAVA CITEȘTE – ediția a V-a.COORDONATOR
FESTIVALUL PRIMÃVARA POEÞILOR
ANGELA FURTUNÃ


.  | index


 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!