poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1935 .



ȘTIRI SPORTIVE DIN VACANÞA MARE
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
(și nu numai din sport)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [simonsilvia ]

2009-06-20  |     | 



1. Ca urmare a crizei de culori politice, cluburile sportive au fost constrânse de legea falimentului să se regrupeze în jurul culorilor primare : roșu, galben , albastru și verde (verdele fiind considerat o culoare primară în comunicațiile multi-media). Aceste culori au fost repartizate în regim de urgență celor patru provincii tradiționale românești cu recomandarea ca fiecare club să prezinte în cel mai scurt timp la Ministerul Sporturilor blazonul reprezentativ (această emblemă de club putând fi compusă din reprezentări simbolice ale faunei și florei mitice specifice zonei respective, prin combinarea culorii repartizate cu alb, negru sau nuanțe de maro-pământuri, adică).
2. De îndată ce simbolurile celor patru echipe vor fi bine conturate și clar definite, se va putea demara campionatul național sportiv anual. Miza campionatului va consta în desemnarea campionilor fiecărei echipe. Aceștia, împreună cu membrii familiei care doresc să-i însoțească, se vor putea muta în scurt timp în capitală pentru a forma echipa campionilor. Această echipă are doar culoarea mov și nici un alt însemn.
3. Echipa campionilor (cea mov) se va ocupa timp de un an de zile de competițiile sportive externe, lăsând campionatul intern pe seama echipelor zonale (corespunzătoare celor patru culori mai-sus desemnate).
4. După un an calendaristic va exista un scurt campionat intern desfășurat între echipa campioană, cea mov, care-va-să-zică, și echipa multicoloră a campionilor desemnați din celelalte echipe distinct colorate. În urma probelor eliminatorii, se va desemna noua echipă campioană-echipa mov-deschis, aceasta fiind compusă atât din membrii ai vechii echipe campioane cât și din membrii ai echipei multicolore-echipa campionilor zonali, în funcție de rezultatul probelor eliminatorii.
5. Pentru a nu pune la încercare răbdarea și banii contribuabililor, organizatorii au hotărât că probele eliminatorii se vor desfășura în timpul liber, acesta fiind pe 29 februarie, deci în ziua aia din calendar cu care nimeni nu știe ce să facă că e în plus. (cineva în sală a spus că adoră cacafoniile limbii române, de aceea mai strecor și câte-o delicatesă, drept condiment, nu de alta). Acesta este programul de muncă oficial, în rest, să și-l facă fiecare cum dorește. Reglementările de plată și răsplată vor fi prezentate ulterior, dar v-aș sfătui să anticipați în acest sens.
6. Având în vedere că cea mai profitabilă, populară și fair-play afacere din lume este sportul, echipa mov va forma însuși guvernul. Astfel, urmând dictonul latin ,,mens sana in corpore sano" , corpul întregii țări ar putea redeveni sănătos și bum sălaș de odihnă pentru o minte sănătoasă.
7. Președintele clubului din mijlocul căruia este desemnat în urma probelor eliminatorii , probe cinstite și corecte, într-un cuvânt: obiective și nepărtinitoare, sportivul anului (A. președintele trebuie să fie sponsorul principal, desigur ; B. anul calendaristic la care mă refer aici este perioada cuprinsă de la 29 februarie până la 29 februarie următor, se înțelege) va fi numit din oficiu administratorul trezoreriei naționale, adică prim-ministru. Sportivul anului (perioada de timp mai-sus definită) va avea funcția de ministru de externe pentru a putea pomova într-o formă atrăgătoare ideologia noastră pretutindeni pe glob.
8. Forma de guvernare stabilită de legea fundamentală în urma referendumului național va deveni monarhia constituțională cu condiția ca monarhul să fie un rege (sau o regină) luminat, un monarh cultivat și cultivator cu alte cuvinte, ori o monarhă, desigur.
9.Deoarece punctul de plecare al prezentei legi a fost constituit prin evocarea provinciilor istorice, de dragul consecvenței, se va pretinde ca participanții la campionatul național sportiv să aibă cetățenia română. La cerere se va putea acorda cetățenia română oricui dorește, în regim de urgență, avându-se în vedere următoarele trei articole: A.persoana respectivă să prezinte referințe reale de bună purtare și de bună intenție; B. averea de care dispune respectiva persoană să fie trecută în declarația de avere obligatorie și inventariată ca făcând parte din patrimoniul național (a nu se înțelege prin aceasta ,,expropriere" ci ,,inventariere" a bunurilor aparținătoare membrilor aflați la conducere în acest stat) C. cetățenia respectiv română odată acordată nu se anulează sub nici un motiv și D. persoanele înlocuite de la guvernare, respectiv, din echipa mov-închis își păstrează întreaga avere declarată cât și pe cea dobândită în mod cinstit, în timpul guvernării, având drepturi depline asupra ei și după ieșirea de la guvernare.
* NB(nota benne): orice lege se aplică doar după ce:
1.) a fost adoptată de forurile competente și legal constituite în momentul respectiv; aplicarea anticipată a oricărei legi va fi sancționată prin excuderea din viața politică.
2.) a fost adusă la cunoștința și înțelegerea tuturor cetățenilor
3.) doar acelor fapte care s-au produs după adoptarea prezentei legi, excepție făcând , desigur, faptele de aplicare anticipată a oricărei legi;
până ce:
1) se adoptă noi legi care pot reactualiza conținutul legii aflate în vigoare la acea dată, fără a o anula.

Gurghiu, la 24.06.2009 Semnat:
(EU) o învățătoare
în vacanță mare


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!