poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2937 .



Fabrica de vise
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rene tinescu ]

2010-01-10  |     | 



22 mai 2099. O zi mare pentru orașul nostru. Se deschide oficial Clubul “Fabrica de vise”. După lungi așteptări și locuitorii din orașul nostru vor avea parte de cea mai în vogă sursă de distracție. Se spune că aceste cluburi au darul de a creea « o lume mai bună ».
Lutero porni și el spre clădirea impozantă cu șapte etaje unde-și avea sediul clubul « Fabrica de vise ». Cu 100 de euro în buzunar, intră emoționat în holul poavazat de la parter. Își cumpără un tichet de toți banii și se îndreptă spre lift. Acesta porni pe nesimțite și se opri direct în fața ușii cu numarul 14. Exact numărul de pe tichetul său. O încăpere mare, cu un birou și un calculator în mijloc, geamuri fumurii, un pat lângă perete. Se așeză la birou și începu să completeze rapid mai multe formulare lungi și indiscrete uneori.
- Domnule Lutero, veți petrece la noi cele mai interesante experiențe de viață de care n-ați avut niciodată parte. Cu datele introduse în calculator vi s-a creat un profil special. Trebuie doar să spuneți ce doriți să fiți și veți fi!
Listă la final un exemplar din contract, îl semnă și-și puse ochelarii speciali pe ochi. Era un accesoriu indispensabil pentru această aventură…
Totul părea atât de real încât uită de tot și de toate câte au fost înainte. Se lăsa purtat de acțiunea din universul său : avea o funcție de conducere, făcea deplasări internaționale în interes de serviciu, pleca în concediu cu soția în cele mai exclusiviste stațiuni din Europa, avea un Audi A8, o sănătate de fier și un corp atletic de invidiat…
După trei ore fu trezit. O asistentă îi luă ochelarii și îi oferi un pahar cu apă. Cu greu își putu reveni. În primele minute nu putea face distincția între vis și realitate.
- Beți un pahar cu apă. O să vă reveniți.
- Se poate salva ceva ...?
- Sigur. Când reveniți, totul merge mai departe. Depinde doar de opțiunea dumneavoastră.
Lutero plecă agale spre casă cu amintiri proaspete și atât de « reale » încât rememoră cu plăcere cele mai interesante episoade.
Reveni la club dupa câteva zile, apoi din ce în ce mai des.
Avea impresia că lumea aceea este mai bună de o mie de ori decât cea reală în care de-abia se descurca de la o zi la alta. Își luă inima în dinți și într-o zi puse întrebarea care-l frământa de ceva vreme:
- Există posibilitatea de a rămâne mai mult timp aici ? Vreau să zic o perioadă ceva mai lungă…
- Da, dar trebuie să discutați direct cu domnul Nork. Îl găsiți la ultimul nivel.
La ultimul etaj se afla un singur birou, al directorului Clubului « Fabrica de vise ».
Intră. În spatele biroului se afla un bătrânel scund și gras cu ochi mari și galbeni. « Ciudată creatură » gândi tânărul. De parcă i-a citit gândurile, domnul Nork luă o înfățișare radical schimbată : înalt, tânăr cu un zâmbet cuceritor pe buze.
- Înțeleg că doriți să rămâneți la noi mai mult timp.
- Da, așa este. Știți, mă simt foarte bine aici și regret de fiecare dată că timpul trece atât de repede…În interior fac atâtea lucruri într-un interval de timp atât de scurt iar când revin …
- Vă înțeleg. Nu sunteți nici primul și cu siguranță nici ultimul care dorește o prelungire nedeterminată la noi. Tot ce trebuie să faceți este să semnați acest formular prin care sunteți de acord să vă clonăm.
Domnul Nork făcu o pauză pentru a studia efectul vorbelor sale, apoi continuă :
- Clona vă va ține locul acasă. Apelăm la această soluție pentru a nu creea un dezechilibru în viața dumneavoastră. În timpul acesta dumneavoastră veți sta aici cât poftiți.
- Și clona va ști ce are de făcut?
- Bineînțeles, cum să nu? Ele fac întotdeauna lumea mai bună. Nu supără pe nimeni.
Lutero semnă și se grăbi spre ușa cu numarul 14. Avea atâtea de făcut…

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!