poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1666 .



Frica
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [nolimit ]

2010-04-30  |     | 



Un gard de metal albastru aprins și, după el, o mare. Ce mare? Mare-ți va fi mirarea când o să vezi că se crapă piticii și ies o mulțime de furnici din ei, care merg să mănânce firmituri de oameni.

Așa e de fapt lumea, rotundă și la fel pe toate părțile, fără colțuri care înțeapă cerul. E ca și cum te uiți în oglindă și nu ești acolo, e doar o mască într-o cutie.

Sare un pitic pe geam și-o fură, iar pasărea țipă ascuțit deasupra. Se aud hohote de râs peste tot, chiar și din gaura din podea. Vezi acolo un ochi strivit de vreme și un suflet prins în colivie. E de fapt o pană care se odihnește peste niște oase. Cuvintele dorm și nu par să mai iasă vreodată, decât cu apă pe ele.

Atunci cred că o să mă duc să fac un castel de nisip uscat, poate o să prind și o moară pe drum. Și poate mă împrietenesc cu piticul ăla mic din colț, care râde pe înfundate căci și-a pus masca ta și crede că lumea îl ia in serios. Ce mai e serios acum? Un cuvânt care se trezește de dimineață, se freacă somnoros la ochi și se strâmbă la lume. Dar vor să-l piardă și pe ăsta în podea, li se pare că a șters pana de praf și a mai eliberat o pasăre.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!