poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1246 .



În umbra lunii
proză [ ]
renoir

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Invio Nevis ]

2010-08-02  |     | 




Experimentam din mine cu pulsații și gânduri controlate. Pe malul râului se plimba o fată frumoasă îmbrăcată în negru. Ochii mei citeau ochii ei de copil sperios și nu puteam să îi comunic ce simțeam. Aveam palma în privirile mele și îi atingeam coapsele tineresc conturate. Parcă pielea ei fină se ridica la atingerea mea. Plimbarea ei pe malul râului meu de vise îmi făcea rău. Simțeam că alunecam fără gânduri stabile pe marginea amețitoare a unei prăpăstii. Nu mă puteam abține în a îmi ține mâna sa nu atingă coapsele ei. M-a privit, a zâmbit și a fugit cu mintea mea. Era un trup de femeie cu ochi periculoși și chip de copil. Nu știa gândurile mele obscene și ce îmi doream să fac cu trupul ei. Am rămas o secundă, speriat de mine. Ea dansa în ochii mei și zâmbea copilărește. Secundă cu secundă mă depărtam. Sunt sigur că fericirea mea din obsesii ar fi făcut-o și pe ea foarte fericită...doar dacă m-ar fi plăcut. Mintea era aproape de cer și încerca să plece ca un avion mic în decolare spre cer albastru. Nu știa chipul de copil ce înseamnă iubirea și fericirea sufletească în combinație cu cea trupească.
Am luat culorile mele și am început să pictez chipul ei cu tempera întinată. Erau din amintire toate detaliile, dar negrul predomina pentru că așa își dorea mintea. Mătase fină neagră acoperea pielea ei și se mula pe trupul copilăresc. Nu puteam decât să îmi imaginez fericirea atingerii pielii ei fine, nu puteam decât să fac un pas spre ea, cu un zâmbet colorat, și să mă cred un mic zeu care îi soptește ei toate gândurile pline de erotism care îmi răsar în minte.
Departe, pe malul celălalt, am alunecat eu. Ea, rămâne, aleargă, privește spre mine. Ce se întamplă cu tine Copilă cu lacrimi șterse? Ce se întâmplă cu mine și întrebările mele întortocheate? E un râu de vise între mine și negrul din părul tău, din ochii tăi, din hainele care te îmbracă. E un râu de vise peste care vreau să înnot încet, să mă scufund, să îmi ud părul cu picături de vise, să mă ridic în picioare de partea cealaltă și să mă șterg de umezeala privirii tale.
Azi am simțit cu privirea finețea pielii tale de mătase și am înnotat în râul de vise spre tine, mâine mergem să vedem răsăritul împreună.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!