poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1308 .



Lansarea romanului \"Sânge satanic\" de Cristina Nemerovschi
proză [ ]
eveniment - lansare de carte

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Morgothya ]

2010-11-15  |     | 



“Ascult black metal, sunt ateu, lumea mă crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau în fiecare zi și mă droghez în fiecare săptămână” (Cristina Nemerovschi : Sânge satanic, Herg Benet Publishers, 2010)

Herg Benet Publishers lansează un roman-eveniment: Sânge satanic de Cristina Nemerovschi.

Lecturi, discuții și întâlnire cu prozatoarea în clubul FIRE din București (str. Gabroveni, nr 12, la subsol), vineri, 19 noiembrie, începând cu ora 19.30. Alături de Cristina Nemerovschi vor fi Doina Ruști, Gelu Vlașin, egofobiști, scriitori ai ultimului val, post-fracturiști, post-minimaliști, post-milenariști. Adică generația cea mai fierbinte a scrisului românesc.

Despre Sânge satanic:
Mizantropie, droguri, moarte, chefuri sălbatice, ură, cimitire, alcool, popi, boală, metal, rockotecă, sex cu părinții, depresie, umor negru, sado-masochism, izolare, crimă, viziuni… Ce culoare au experiențele unui nihilist din 2010? Dacă Stavroghin ar fi trăit în lumea de azi, ar fi purtat oare brățări cu țepi și cruci întoarse? Ar fi dormit Holden Caulfield, beat, pe băncile celei mai true bodegi? Ar fi ucis Maldoror corporatiștii și vedetele Tv, după care s-ar fi băgat la headbanging pe Cannibal Corpse?

Herg Benet Publishers
www.hergbenet.ro
www.libraria.hergbenet.ro.


“Sânge satanic e o carte excepțional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clișeele scrisului și creează o viziune epică atât de convingătoare, încât, citind-o, te simți imediat contaminat de aventura adolescenței răzvrătite.” (Doina Ruști)

“Există trei modalități de a recomanda romanul autoarei Cristina Nemerovschi: este o re-trăire a adolescenței, o descriere a infernului și primul roman cu metaliști din literatura română.
…Dacă vreți un roman antisocial, cu faze hardcore filosofice dar și cu umor negru dadaist, cu scene de sex și de măcel, dacă vreți primul roman metal din România, confesiunile unui „satanist” bisexual și misogin, ați ajuns în locul potrivit! ” (Ștefan Bolea)

“Proza Cristinei Nemerovschi surprinde materialitatea psihică a unor apariții de genul gândacului kafkian. Această materialitate (care constituie de altfel și substanța narativă din care se detaliază și rafinează structurile textuale) e un gard de sârmă ghimpată venit de undeva din preistioricitate și desprins parcă direct din pielea solzoasă și corozivă a dinozaurilor; un joc cu vulcani cu sânge (în loc de lavă) legați între ei ca niște vase comunicante la care Eterul Întunecat suflă și cântă ca la nai o grandioasă simfonie a apocalipsei.” (Ormeny Francisc)

*

Cristina Nemerovschi s-a născut în București. A absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București și un master al aceleiași facultăți. Este redactor la revista EgoPHobia și colaborator permanent Europe’s Times and Unknown Waters. A publicat proză, articole de filosofie, critică literară, interviuri în revistele EgoPHobia, Tiuk!, Europe’s Times and Unknown Waters, Noema, Sisif. Semnează și cu pseudonimul Morgothya.
Site autor: www.morgothya.ro
Site roman: www.sangesatanic.ro

Romanul Sânge satanic este recomandat de: EgoPHobia, BoomLIT, Rețeaua Literară, METALHEAD, Cartea de Nisip, Europe’s Times and Unknown Waters.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!