poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1606 .



Despre îngerime - ilinca-
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
convorbiri cu Dumnezeu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sticla ]

2011-03-01  |     | 



1. Rugăciune către Doamne-Doamne - 5 ani, orfelinat din Aiud - 1995
Doamne Doamne, sunt eu, ilinca, mă auzi? mă auzi? Te întreb că azi mi-a zis Doamna că tu ești tatăl meu și locuiești în cer. mi-a zis că te pot ruga orice și că trebuie să te rog să mă fac cuminte. Te rog Doamne Doamne să mă faci cuminte și să îmi dai mai multă ciocolată decât primesc ceilalți copii de aici, o patrățică mai mult dacă poți. Și sigur poți, că tu ești tatăl meu și oricum ceilalți nu au niciun tată. Eu am și el o să-mi dea ciocolată cremoasă. Și Doamne Doamne dacă poți, dacă vrei, io mai vreau și o patură noaptea că tare e friguț aici. Și să vii să mă învelești să îmi spui povești cum am văzut că fac tații la televizor. Și dacă tu faci asta, atunci o să mă port mai frumos cu doamnele de la bucătărie și nu o să mai fac pipi în pătuț. o să fiu cuminte da da. Dar Doamne Doamne de ce nu m-ai păstrat cu tine în cer, dacă tu ești tatăl meu? De ce m-ai dat la orfelinat? Și mai vreau să-mi spui Doamne Doamne dacă te rog frumos, mama unde e? Că Doamna nu a vrut să îmi spună. Ascult. Doamne Doamne? Tu m-ai auzit? Bine o să văd eu dacă m-ai auzit. Aștept ciocolata și pătura. Să nu fi un tată rău, da?

Peste 2 zile
Doamne Doamne eu m-am supărat pe tine și pe Doamna și i-am spus Doamnei că minte că tu ești tatăl meu că nu mi-ai adus ciocolată si nici paturică. Doamna mi-a spus să am rabdare, că distanța este mare până la tine și că îți ia timp să auzi și să îndeplinești dorința mea. Așa că o să fiu cuminte ca să auzi mai bine rugaciunea mea. Acum îmi vine pipi tare tare dar nu fac ca să mă auzi. vezi Doamne Doamne eu mă țin de cuvânt.

2. Rugăciune către Dumnezeu - 6 ani - orfelinatul din Aiud - 1996
Deci așa stă treaba, Dumnezeule. Deci nu sunt numai eu fata ta. Dar cum ai făcut să faci atâția copii deodată? Doamna mi-a zis să nu vorbesc urât cu tine că te sperii și pleci. Dar încă sunt suparată, na, cum să-mi zică mie nesuferita de Sorana că tu ești tatal ei. Cum așa când eu am tot răbdat și așteptat ciocolățica mea, să-mi zica ea că de fapt ești tatăl ei. am zis că nesuferita vrea să mi te fure. Și am început să urlu ca atunci când a vrut Sebastian să îmi ia papușica de paie. Și am urlat, tată, ce-am mai urlat. Până a venit Doamna care m-a bătut un picuț și am început să plâng în loc să urlu. Și am plans, tată, până m-a mai bătut o dată și mi-am înghițit și lacrimile și limba și pe tine să nu mi te mai ia nesuferita. Și Doamna ne-a dat o patrațică de ciocolată și a spus că tu ești tatăl tuturor, ca ești si tatăl ei și tatăl tatălui ei. Vai ce grozăvie, nu înțeleg cum poți face atâția copii să fie cuminți. Nu îți vine să îi bați în fiecare moment? A păi și de asta nu ai reușit să îmi aduci ciocolățica, că poate nu ai atâta pentru toată lumea. Dar tu ești și tata lui Iliescu?

3. Conversație cu Dumnezeu - 7 ani - orfelinatul din Aiud - 1997
Doamna m-a pus să îmi cer iertare pentru toate prostiile pe care le fac aici, Doamna mă bate și zice că bătaia e ruptă din rai, adică de la tine de-acasă, și când mă bate ea scoate dracii din mine. Doamne, mi i-a scos pe toți? Că Doamna spune că nu pot vorbi cu tine decât dacă nu mai am draci în mine și eu nu-mi dau seama. Oricum eu atunci când am desenat pe perete am crezut că fac ceva drăguț pentru Doamna, că îi fac o felicitare de Crăciun, eu nu știam că asta înseamnă că am draci în mine. Dar acum știu, uite și nu o să mai am dracul ăla care desenează pe perete. Eu vreau să fiu fata ta cea mai bună ca să-mi aduci si mie din America niște parinti care să mă iubească așa cum iubești tu toată civilizația. Dar mi-i aduci de data asta, da?

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!