poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1342 .



Despre îngerime - ilinca -
proză [ ]
2

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [sticla ]

2011-03-07  |     | 



Conversație cu Dumnezeu - 8 ani - orfelinatul din Aiud - 1998
Îți mai amintești de mine? Nu mi-ai adus părinții din America. Dar mi l-ai adus pe Nenea Viorel. Mulțumesc. Poate că totuși mă iubești și pe mine, deși nu sunt cea mai cuminte dintre toți copiii tăi. Nenea Viorel mi-a spus că sunt frumoasă și cuminte și mi-a dat ceva ce nu am mai văzut niciodată niciodată, un bețișor în care arde o stea, ar-ti-fi-cii spunea că se numește. M-a lăsat să țin eu steaua în mână și el m-a ținut în brate. A spus că el o să fie tăticul meu dacă o să fiu cuminte și o să fac tot ce spune el. M-a mângâiat pe păr și mi-a lăsat o cutiuță întreagă cu ar-ti-fi-cii și mi-a zis să le păstrez că pe o comoară. Așa o să fac dar acum uite îți aprind și tie una că să-ți mulțumesc, Dumnezeu, că mi l-ai adus pe Nenea Viorel, să te bucuri și tu de steaua mea. Tiiiiiii vezi ce frumoasă e Doamne Doamne?

Peste o săptămână
Dragă Dumnezeu, Nenea Viorel a mai venit săptămâna asta de trei ori, spune că trebuie să stea cu mine mai mult înainte să mă ia acasă la el. Mă duce în grădină și ne plimbam. Ieri a cerut voie să mă plimbe cu mașina și a fost tare frumos, Doamne, tare tare frumos, că noi nu avem voie să ieșim de aici singuri că suntem răi și dracii ne împing să facem prostii și nu e bine să fim singuri. Mi-a mai dat artificii Nenea Viorel și mi-a dat și o cutie de chibrituri tare frumoasă. Chibriturile erau lungi că ar-ti-fi-cii-le și făceau o flacără mare mare și lăptoasă. Dacă ar ști Doamna că mă joc cu focul și stelele cred că m-ar bate zi și noapte. Dar Nenea Viorel în loc să mă bată, el mă mângâie și spune că sunt cea mai frumoasă dintre toți copiii lui Dumnezeu. Și că dacă sunt cuminte o să devin înger. înger înseamnă că o să am aripi și o să am stele în mine, peste tot, și o să am pielea albă și părul blond și o să mă iubească toată lumea și o să aduc lumină oriunde merg. Vreau asta. Uite mă culc acum și până dimineață să mă faci înger, da?

Peste încă o săptămână
Nu știu ce se întâmplă Dumnezeule, dar Nenea Viorel nu mai stă numai și numai cu mine. A luat-o în mașină și pe Sofița și pe mine m-a lăsat la orfelinat. Eu am început să plâng și el mi-a spus că e greu să îți dai seama cine e înger și cine e drac, că ei sunt frați și seamănă. Și el trebuie să fie sigur cine e îngerul dintre noi două. Și eu am început să țip și să plang și i-am spus că eu sunt îngerul și m-am pus la el în brate și i-am spus să mă iubeasca și să mă ia să fie taticul meu și el a spus că bine că să mai mergem o dată cu mașina. Și am mers și a fost tare frumos și m-a dus la pădure și mi-a aprins mai multe artificii și eu eram fericită că mă iubeste și știam că tu te uiti la noi și ești fericit și tu. Și m-a mângâiat și m-a întins pe jos și mi-a spus că semăn cu un înger, dar că nu e încă sigur. și că trebuie să mă vada fără haine și m-a dezbracat și eu speram să semăn cu un înger și îl tot intrebam. și el mi-a spus că încă nu e sigur. și că nu își poate da seama decât dacă intră înăuntrul meu și dacă dă de lumina. și eu am deschis gura să intre în mine și el a spus că nu pe acolo se intră în sufletul meu. și a spus că e un loc secret prin care nu a mai intrat nimeni, că numai oamenii trimiși de Dumnezeu pot intra acolo, că e închis acolo și dacă nu mă doare și nu țip înseamnă că sunt înger. și ăsta e singurul mod prin care își poate da seama dacă sunt înger sau nu. Dar că asta o să vadă săptămâna viitoare că trebuie să fiu cuminte până atunci și să mă rog la tine să îmi deschizi portița ca Nenea Viorel să poată să își dea seama dacă sunt înger sau drac și dacă mă ia cu el acasă sau o ia pe Sofița. Doamne Doamne te rog eu să fiu eu fata ta și a lui. Deschide-mă Doamne deschide-mă și lasă să fie lumină acolo.

Peste încă o săptămână
Doamne Doamne ajută-mă să nu mă doară. Doamne Doamne e lumină acolo? Doamne Doamne Doamne Doamne Doamne Doamne sunt înger acum? Nu mă doare nu mă doare nu mă doare nu mă doare.

Peste câteva minute
Doamne Doamne deci sunt înger. Sunt înger, mă doare să fiu înger. Nu mă doare nu mă doare. Sper să nu fie și Sofița înger. Nu vreau să ne ia pe amândouă. Vreau să mă ia numai pe mine. Nenea Viorel e cel mai bun tată dintre toți. E mai bun decât tine, Doamne Doamne. Sunt înger acum.

Peste încă o săptămână
Nenea Viorel nu a mai venit. Cred că l-a suparat Sofița. Am întrebat-o azi dacă și ea este înger și a spus că da. Dar eu nu o cred. Sigur ea e drac și l-a omorât pe Nenea Viorel că el să nu vina să mă ia pe mine. Azi am ciupit-o pe Sofița să vad dacă o doare. A început să țipe, și apoi i-am șoptit că nu e înger dacă țipă și că minte și că o să o fulger dacă minte. Atunci ea m-a ciupit pe mine și nu am scos un sunet. Apoi eu am ciupit-o pe ea și nici ea nu a scos niciun sunet. M-am gândit atunci că trebuie și eu să o testez pe Sofița să vad dacă e înger sau drac. Dacă plânge când o doare atunci e drac și o spun la poliție că l-a omorât pe Nenea Viorel. Dacă e înger, atunci poate că Nenea Viorel e și el tatăl mai multor oameni, mai multor îngeri de fapt și atunci o fi ocupat și trebuie să îl mai aștept.

Peste o încă o săptămână
Dumnezeule, eu și Sofița suntem îngeri pe pământ. S-a hotărât. Adică noi două am hotărât asta. Numai că oamenii se sperie de asta și nu își dau seama și spun că suntem draci. Că ei nu pot intra în noi că Nenea Viorel, că el era trimis de Dumnezeu, și ei nu pot face diferența între înger și drac și Doamna spune că suntem draci și ne bate să scoată dracii din noi. Spune că nu e frumos să ne lovim că suntem pline de vânătăi și ne bate și ea pe deasupra. Dar noi știm că durerea e de fapt ceva bun care te face să arăți la toți că ești înger, că nu te doare nimic. Pe mine mă doare că Nenea Viorel nu a mai venit. Dumnezeu, știu că ești tata multor îngeri, dar te rog eu, dacă mă iubești, mi-l aduci pe Nenea Viorel înapoi? Uite îți aprind o stea pentru asta.

Peste două săptămâni
Dragă Dumnezeu, azi s-a întâmplat ceva îngrozitor. Doamna a trimis-o pe Sofița la un alt cămin pentru copii. Doamna e foarte supărată pe noi de ceva vreme. Ea pur și simplu nu poate înțelege că noi două suntem îngeri și că avem o misiune aici pe pământ. Să găsim pe ceilalți îngeri. Acum câteva zile ne-am hotărât că nu numai oamenii sunt îngeri. că și animalele pot fi îngeri. Mie îmi plăcea pisica orfelinatului, o pisică grasă, albă, și tare aș fi vrut să fie înger pisica orfelinatului - Coca. Și noaptea am luat-o în grădină și am încercat să intrăm în locul ei secret că să vedem dacă e lumină acolo. Coca mieuna de-ți lua mințile, dar noi nu ne lăsam, pt că ea nu vorbește limba noastră și nu poate înțelege misiunea noastră și poate de asta îi era așa frică și mieuna. Asta nu însemnă că nu este înger, ne-am spus. Și cum nu reușeam să intrăm în locul acela secret al ei așa cum a reușit Nenea Viorel la noi două, am hotărât că trebuie să ne ajutăm de ceva ascuțit ca de o cheie. Am fugit până în bucătărie și am luat un cuțitaș ca să ajungem la lumina Cocăi să o eliberăm. Sofița a intrat în locul acela secret, dar nu a găsit lumina. Era numai negru acolo. Ne-am speriat că Coca era drac și eu am fugit să iau lumina de la Nenea Viorel că să nu cumva să ne ia dracu. Și am aprins chibrite peste Coca care dormea că un drac. Și Coca s-a prefăcut în lumină și ne-am gândit că atunci este bine că acum este înger și a urcat la tine și de acum pot să mă rog și la Coca cum mă rog la tine, Doamne Doamne. Dar acum am o problemă mare. Că eu am tot aprins stelele și luminile de la Nenea Viorel ca Nenea Viorel și Sofița să se întoarcă la mine și iată că nu mai am. Și cred că de asta nu mai vine niciunul de câteva zile.

Peste câteva zile
Doamne Doamne am furat chibrite din bucătărie, dar m-am hotărât să nu le mai consum lumina așa des. Aprind numai când îmi e tare tare dor și tare tare rău singurică aici printre draci. De când a plecat Sofița am înțeles că sunt numai draci aici în orfelinat că nimeni nu mă înțelege cum mă înțelegea Sofița și m-am gândit să nu mai spun la nimeni că sunt înger că sunt toți geloși. Până și Doamna e geloasă că eu sunt înger și ea nu e.

Peste o lună
Dumnezeule, tatăl meu, adu-mi părinții din America odată. Eu nu mai am răbdare. Și nici nu mai vorbesc cu tine până nu mi-i aduci. Na.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!