poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3905 .



Gagniuc Ananie - autobiografie - într-o veselie
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dorneanu ]

2013-04-06  |     | 



Am văzut lumina zilei în noaptea de 8 spre 9 ianuarie 1955, în satul Comănești, județul Suceava și dacă istoria va fi dreaptă în ceea ce privește talentul meu, acest sat...n-o să-și schimbe numele. Școala generală am terminat-o în nici opt ani, împreună cu tata, care era buldozerist. După clasa a 2-a, când am făcut primele bastonașe, tata mi-a zis: „Gata cu școala, poți să te faci polițist!” Notele la clasele 1-4 au fost de 5-10, iar la clasele 5-10 au fost și de 1-4...
Am urmat apoi cursurile...Bistriței, ajungând la C-lung Moldovenesc unde, la un concurs de sărituri la trambulină, fiind un schior cam chior, a trebuit să plutesc două ore în aer, negăsind pârtie de aterizare. Așa am ajuns la Institutul de marină din Constanța, contrazicând și unii colegi, care spuneau că o să ajung eu la marină, când o zbura porcul!
Cariera mea militară a fost umbrită de strălucirea literară, culminând cu înalta funcție de director al Editurii Militare, de unde singura mea ieșire a fost...ieșirea la pensie, la care sunt condamnat și astăzi.
Capete de acuzare: 11 cărți de satiră și umor; 5 comedii la teatre de revistă din țară; peste 4000 de texte publicate (pe numărate!) în presa militară și civilă, locală și națională; emisiuni radio-Tv.
Am scris și nenumărate reclamații și anonime, care vor intra în istoria literaturii române, veșnic nepublicate.
Mai vreau să scriu o carte, adică un singur exemplar, date fiind actualele prețuri, să fie cumpărată prin subscripție publică. Scot cartea și rog pe cei care au xeroxuri, imprimante, să mi-o tragă!
Ziua în care va apărea „ANANIE GAGNIUC – OPERE COMPLETE” va fi declarată zi de doliu. Mulți susțin că sunt un scriitor de mare perspectivă. În două-trei sute de ani voi ajunge celebru.
Vom trăi și vom vedea!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!