poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1449 .



Fluturi
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alex Olaru ]

2005-10-03  |     | 



Copilul care schilodeste fluturi adoarme seara de seara ingrozit. Maica-sa ii tot indruga despre fluturi-miracol si el simte cum molii plictisite il rontaie ca pe un covrig. Copilul care schilodeste fluturi are sase degete la o mana.
L-au gasit dupa o saptamana la marginea raului. Covor de molii. Se tanguia ca o salcie ...Atunci ma-sa mare a inceput sa tipe ca o apucata: Minune! Minune! Doamne apara si pazeste....!
Oamenii se uitau si ei si nu le venea sa creada... Copilul avea iarasi cinci degete la o mana de parca asa ar fi fost dintotdeauna.
De a doua zi, satul a inceput sa intre in normalitate. Usor-usor satenii renuntau la vechile obiceiuri... Nu mai mergeu cu susu-n jos, nu mai faceau auditii muzicale la casa de cultura si nu mai scriau poezii. Turistii nu se mai imbulzeau sa-l vada pe baietelul-mutant in cusca lui de plus, nici pe batranii care mestecau lihniti cioburi.
Din cand in cand, cate un impiedicat trece pe langa el si il scuipa inciudat. Arareori il mai opreste cineva si il atinge cu o privire blajina.
Incet, satul intra in repros. Nori grei de repros.
- E vina ma-sii.... Ca nu e gospodina... Ca are copii din flori... Ca nu stie sa mearga cu susu-n jos....
Incet, satul intra in gura popilor. Fatalitate. Popii isi casca larg falcile si inghit opinii... Scuipa doar verdictul: baiatul care avea sase degete la o mana nu mai are decat cinci datorita CELUI RAU.
- Doamne ajuta si pazeste! Blestem! Blestem!
Usor-usor satul intra in primordialul anormal. Turistii se inghesuie sa vada satul blestemat, taranii isi tatueaza cruci si mesteca usturoi... Se circula doar pe partea dreapta in cartierul de biserici noi-noute.
Undeva in anormal, un copil normal se joaca cu mingea. Inventeaza firescul.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!