poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4860 .



Scrisoarea lui Mardare din Quebec către iubita lui din România
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ioanid ]

2007-06-09  |     | 



Mon amour,
Sunt seul cuc într-un quatre et demi și pansez la tine. Am primit poza și pot spune că ai rămas aussi de ebluisantă. Ce mai, la solei te poți uita dar la tine ba. Ma minunez ce poatrină ai. Sper că nu te-ai siliconat și tu ca Zăvoranca. Mi-am pus lunetele la ochi ca să te vad mai bine. Ce domage că nu ești isi langă mine să te caresez pe păr și să te tușez încet pe bedenă. Numai tu știi să alumezi în mine
flama iubirii. Abia aștept să-ți recit poezii și alte niezrii romantice.

Pe lângă peoplierii fără soț
Suvant eu am trecut,
Mă cunoșteau voazinii toți,
Sauf toi, și m-a durut.

Eu să-ți recit poezii și tu să-mi gătești ca pe vremuri mâncarică de șampinioane cu pimenți iuți și viandă de beuf la grătar.
Vreau să re-batim ansamble o familie pluriparentală nu mono cum e moda isi. Poți să ai deplină confianță în mine. N-o să te trompez jame fară agrementul tau.

Bestiolă mică ce ești, bibită scumpă, abia aștept să te aprivoazez, cum a facut si Shakespeare cu scorpia lui. Din photo vad ca ai restat la fel de atirantă! Vreau să ne beniem impreună în jacuziul pe care l-am instalat in garage, că baia e destul de mică. Voazina mea, o sudamericanca genre Jennifer Lopez mi-a cerut voie să-l eseieze si ea odată dar am refutat-o imediat. De cand te-am revăzut in poză am aruncat la pubelă celelalte liezoane amoroase, environ trei patru, asa că n-ai de ce să te fașezi. N-ai de ce să fii meșantă cu mine, arcansielul meu drag. Nici nu stii cat am devenit de obeisant. Merg in fiecare duminică la egliză și mă rog să avem parte de un futur fericit.

Pigeonul meu drag, se spune ca noaptea toate pisicile sunt parei. E un mansonj grosolan. Par example motanul meu nu e deloc parei. E adevarat ca ronflează un peu în timpul nopții, da-n rest e sage ca și stapanul lui.
Cred ca o să se-nteleaga tres bien cu pisicuța ta. Careseaz-o tu pe blăniță și pentru mine.

Incerc sa-mi imaginez cum va fi prima noastra noapte de amor apres atatia ani și ma trublez tot. O sa veruiez ușa, să nu cumva să intre peste noi par ereur sudamericanca, o sa trag ridourile la geam și-o sa te bezez ușor pe levre. Imediat vei simți cum îmi crește dezirul. O să-ți ridic șandaiul și jupa si-apoi o sa te ambrasez fara să te embarasez. A la fin o sa fim fatigați și-o să facem dodo pană-n zori.

Si-acum cateva mo despre moi. Moi, dupa cum știi, când am plecat in Canada n-aveam nici un su. Acum n-am nici un souci. Poti sa supirezi ușuratică că nici tu n-o să ai. Surtu că o să te ocupi cu netoaiatul prin casă, că știi ce mult imi place propreteul, cu pusul mâncarii pe tablă și cu schimbatul cușurilor pour nos enfants. Apropos des efants, pupă-l pe ăla micu și spune-i ca nu l-am ubliat. Mai am si-acum pe nez urmele dintisorilor lui de lait. Moi am travaiat din greu. Am inceput ca plongeur pe un vapor de croazieră. Spălam asiete toata ziua iar pendant la nuit plonjam in necunoscute. Acum pot spune ca sunt un tip la moyen age care am trecut prin multe dar n-am ramas cu niciuna.

N-am să-ți cașez că am avut parte de deceptii în ma vie, de-aia nici nu m-am re-mariat pană maintenant. Ultima mea fammă s-anfuit acum trei ani cu mon meilleure ami din România (iti mai raplezi de Giculanu?). Nu mi-a lasat decat tapiul din hol și factura de interurbaines de la Bell. O mai platesc și-acuma. Dar și eu am fost tetu. N-am subsonat-o nici un moment ca ma trompează cu altul.
Cu tine știu că totul o să fie diferant. Nu mai vreau să fac samblant că sunt fericit și nici ca famma mea să facă samblant că are orgasm (cel putin asa mi-a ecrit in billetul pe care mi l-a lăsat sub tapis cand a plecat).

Așa că, mon amour, decat să te duci in Spania să ramasezi căpșuni de pe campuri mai bine vino la Montreal să mă ramasezi pe mine de pe drumuri și sa dai un sens giratoriu existentei mele. Decat să iau de sotie o quebecoasă de sușă mai bine mă duc la o șușă cu Arșinel și Stela Popescu să mai rigolez un pic și să-mi treaca dorul de tine. Inchei isi mica mea letră și astept nuvele de la tine.
Semnează Mardare Tramble.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!