poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 765 .



PLICTISEALA...
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [vitetza ]

2008-02-27  |     | 



Uff, ce plictiseală, își spune elevul din ultima banca. Tocmai când eram mai liniștită profesorul, care se apucase să o asculte pe una care bâlbâia cateva frânturi de idei auzite de la sufleori, auzi un căscat în fundul clasei. Apoi încă unul. Proful ridică privirea: cine mai cască, îl dau afară! - Asta-i bună! De plictisit te plictisesti, acum nu mai poți nici să caști!
Ca să mai scapi de plictiseală iei pixul în mână,mai scrii ceva pe bancă: nume de formații, declarații de dragoste (I love you, să moară mama!), desenezi o inimă străpunsă sau te apuci să scrii bilețele: "eu mă plictisesc, tu ce faci?" Telegrafic. Le scrii nu ca să-i comunici celuilalt ceva ci pur și simplu să te afli în treabă.
Cei mai mulți stau însă cu pixul și caietul în fața așteptând să-i iasă profului din gură vre-un "porumbel". Aceștia sunt vânătorii de perle. Ei urmăresc profului orice mișcare pe care o vor imita în pauză spre hazul și admirația colegilor.
De aceea mulți dintre noi nu vrem să devenim profesori. Știm noi ce am avea de pătimit: câte porecle, câte miștouri...
Până la urmă, să stai la ore și să râzi când îi iese profului porumbelul din gură este mai interesant decât să chiulești, să te mai faci și cu o absența (că dacă îi vine în gând părintelui să treacă pe la școală, ce te faci?) și sâ patrulezi prin apropierea liceului până se sună de ieșire... asta dacă nu cumva tocmai atunci să se deschidă catalogul la pagina ta și proful să zâmbească satisfăcut (De data asta nu-mi mai scapă!) si cu un gest să te invite, cum am pățit eu mai demult, "Bentea, la lecție!"

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!