poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1629 .



Generalități
proză [ ]
despre firea umana.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [RADUT ]

2008-07-14  |     | 



Adevarul este ca prin definitie, toti suntem supusi greselilor insa atunci cand greseala este cu bunavointa, sa zicem rationala, atunci nu avem nici cea mai mica scuza .
Cu totii vrem sa traim Prezentul sau clipa (acel binecunoscut “Carpe Diem!”), dar de teama acestuia ne refugiem ori in Trecut lasandu-ne prada Amintirilor, ori in Viitor, , abandonadu-ne viselor.
Cu totii vrem sa fim altceva decat in realitate, vrem sa parem niste persoane mai bune, sa nu zicem perfecte, ascunzandu-ne defectele si bineinteles supraapreciindu-ne calitatile.
Cu totii vrem sa fim fericiti si sa ne bucuram de Viata, desi nici nu intelegem de fapt prea bine ce este Viata sau macar scopul acesteia.
Cu totii visam la perfectiune, dar ne amagim deoarece stim ca nimeni si nimic nu este perfect sau chiar daca ar fi la un moment dat, atunci uitam sau trecem peste alt aspect sau fenomen esential al Vietii - legat de idea ca orice are un inceput are si un sfarsit ( un exemplu dat de maestrii chinezi in acest caz fiind: ca : “…un copac incepe cu radacinile, se continua cu trunchiul si ramurile si se sfarseste cu frunzele…” ).Astfel ca ceea ce parea perfect cu putin timp in urma, acum poate fi lipsit complet de orice valoare.
Cu totii visam la dragostea perfecta, dar am mai spus-o si repet este ca si cum ti-ai dori Nemurirea.
Sorin Cerin afirma ceva de genul: “...doar noi muritorii cautam Nemurirea, caci pentru nemuritori ea nu exista…” , eu as sublinia altceva: “ Numai noi Muritorii cautam fericirea caci pentru NEMURITORI ea exista in orice clipa!” Sau poate ca si pentru noi exista dar sunt incapabili sa o intelegem, sa o cunoastem in orice lucru marunt al existentei noastre asa efemera, in cele mai mici nimicuri, poate de aceea ne place sa ne facem iluzii si sperante desarte, prea abstracte si complexe – pe care stim cu certitudine ca nu le vom atinge niciodata. Tocmai de aceea undeva in final, caderea va fi mai greu de supoortat, iar in sufletul nostrum va fi numai Dezamagire si desartaciune, ceva pe gustul lui Cioran.Poate ca acesta este vina sau greseala noastra, pacatul primordial, sau poate de aceea ne numim “MURITORI.”
De altfel singura diferenta intre noi si Zeii, nu este NEMURIRIREA, ci doar felul in care intelegem si ajungem sa cunoastem si sa ne traim Viata.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!