poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1106 .



Negru
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ingerasha ]

2006-12-07  |     | 



Cum trebuie sa fie totul pentru a fi negru ? Ce este cu adevarat negru ? Ai fi tentat sa spui ca intunericul dar o data ce te obisnuiesti cu el nu mai este negru ! Gandurile oare pot fi negre ? Cum putem sa nu gandim ? Cum facem ca aceste lumini albastrui sa nu ne mai chinuie simturile ? Poate intrebarile sunt cel mai bun raspuns cateodata ! Fiecare vede ce-i frumos dar daca in realitatea altcuiva ce-i frumos este oribil ? Poate ca exista ceva care crede ca frumosul este el sau lumea de unde provine .
Cand esti trist scrii lucruri triste si crezi ca te face sa te simti mai bine . Daca incerci sa faci ceva vesel o stare de sufocare te-nvaluie , te sugruma . Care este sensul unor lucruri inexplicabile ? Cum poate iubirea imaginara sa ma salveze ? Cum pot sfarsi frumos in lumea mea urata ? Incerc sa ma consolez cu gandul ca altii sunt mai tristi decat mine dar alinarea nu vine . As sari dar e urat in lumea frumoasa a zborului . Ce bine e sa zbori dar de cazi totul devine negru ! Uite ca ceva poate fi negru . Rascolind ganduri am gasit raspunsul unde nici nu banuiam .
Suna etraom si nu-i raspund . Miroase frumoas dar negrul e atat de urat . As vrea si eu sa fac ceva frumos dar nu ma simt in stare . Cum gasesc fericirea daca eu o gonesc ? Ma contrazic . Simt ca inebunesc , ma ratacesc in propriile-mi idei . Negrul apare undeva , se vede departe dar nu-l vreau , ba da , poate atunci linistea imi va da ceva dupa care tanjeam (imbratisarea ei) . Ba nu . Ma cert cu mine .
Viitorul trebuia sa fie scris deja , de mine dar n-am avut timp - vine prea repede . Pamantul , sansele fug de mine . Totul e incert . Cred ca nici nu exist . Sunt o inchipuire a lui pentru ca are nevoie de mine . Si atunci de ce mi-a dat vointa sa-l refuz ? Trebuia sa nu fiu decat cand trebuia . Eu de ce sunt ? Poate… , e posibil sa fiu intermediarul unui geniu . Toti suntem pentru cineva . Eu nu sunt . Sunt un gand . Ma va arunca curand sau ma voi pierde singura .
Deja . Unde sunt ? Cum si ce fel sunt ? Pentru cine ? Nu pot veni ! Nu sunt , nu exist …

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!