poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1759 .



Giumbușlucuri
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Danielor ]

2007-03-13  |     | 




Ambiguu inserată în pagini de ziare, aruncată parcă undeva între alte coloane, am zărit o știre. Spun bine “zărit” deoarece acea coloană era pusă de parcă nici nu s-ar fi dorit citită, ci doar așa, să fie ceva, ca să umple un gol, pentru că nu era pagină de reclamă.
Știrea spunea că un tânăr s-a sinucis.
Nimic nou sub soare. în tinerețe mai faci și prostii. La fel și tânărul al cărui caz era prezentat, cu toate că acel tânăr nu va mai avea prilejul să mai facă asemenea gafe.
Totuși, întrebările revin. De ce? Cum? Astea erau întrebările pe care și le puneau ziariștii. Iar concluzia era unanimă. Se săturase de minciuna perpetuă din juru-i, iar ca modalitate de a-și pune capăt zilelor, a folosit o banală coajă de săpun. a pus-o pe trepta ce începe scara, și a alunecat frumos pe ea. Lovindu-se cu cotul de ultima treaptă, a sucombat.
Vă place știrea?
Mie nu, sunt tot mai des astfel de știri, în care senzația este punctul fierbinte ce face să se vândă fițuica. Sunt în permanență frust dezinformat, mi se dau informații trunchiate și în așa fel prezentate încât să facă jocul celor ce le-au comandat. Obiectivitatea lasă de cele mai multe ori de dorit. ori țelul informației este unul ascuns.
Mai văd în unele gazete greșeli de exprimare, incoerența frazei făcând informația de neperceput. Iar cultura vastă a celui ce a scris articolul îmi amintește automat de cea mai sumbră mahala.
Nu fac parte dintre acei șaizeci de semnatari ai petiției pro Băsescu, deoarece nu-l plac și nici nu am cultura vastă a dânșilor. Fiind totuși un mic mâzgălitor de hârtie nu pot accepta ca atunci când denigrezi cineva și pe deasupra dorindu-te ziarist să nu respecți deontologia meseriei, dicționarul, bunul simț . În mod cert ar trebui să ști să te faci înțeles, scriind cât de cât corect și coerent. E foarte adevărat că cele scrise anterior mi se potrivesc și mie, dar eu nu sunt ziarist și nici formator de opinii personale nu mă doresc. Eu sunt doar cel ce dorește să citească o informație corectă, obiectivă și coerent scrisă.
Sătul fiind de minunile scrise-n gazete, de minunatele știri din fițuici, închei amintindu-vă că nici filozofi nu au rezolvat problema pietrei filozofale ci doar au dezbătut-o.... Îmi doresc să nu mă mai minunez de gimbușlucuri gazetărești.
Al dumneavoastră umil dar nu servil.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!