poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2361 .



Poporul Caragiale
eseu [ ]
De ce iubesc eu România

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-04-15  |     | 



Caragiale e cu noi, printre noi, ascuns în fiecare fibră din noi. Cine nu-l simte, cine nu-l „are la suflet” pe Caragiale, e în mod sigur bolnav. Bolnav de fanfaronerită patriotică, bolnav de idioțenie verde, bolnav de rromânism în fază exagerată.Pentru că...cum să nu-l iubești pe Caragiale ?
Caragiale e tot ce are poporul român mai bun, mai uman. O țară de cârcotași și de flecari cu capul în nori, lipsiți de soluții concrete, așteptând să vină „o dictatură ca-n Rusia” să pună lucrurile la punct. O țară de clevetitori, de domni Goe, de mici favoruri, mici umilințe. O țară de câștigători și de perdanți la Loto. Þara lui Mitică.
Avem un Mitică președinte, un Mitică prim ministru, milioane de Mitici într-o continuă mișcare browniană, complotînd, trăgînd cu urechea, răspîndaci de zvonuri și atotștiutori. O țară de Mitici rezemați la berărie în timpul orelor de program, făcând și desfăcând guverne, sorbind politica la nivel înalt alături de cafeluța marghiloman. O țară de feciori idioți și de funcționari absurzi și ineficienți. O țară de profesori Mitică, predându-le iarăși și iarăși acelorași școleri impertinenți aceleași materii absurde.
O țară de oameni profund neserioși, care iau totul în glumă.
O țară de oameni nevoiași, supuși vremurilor, însă nu de tot. În rahat până la gât, ei înnoată. Și chiar dacă nu izbutesc să-și țină capul la suprafață, sunt fericiți atunci când reușesc să mai tragă și pe alții la fund.
O țară absurdă prin imobilitatea ei, salvată doar de umorul și de cârcotășia lui Mitică.
Iată de ce iubesc eu România.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!